logo F1online.sk

Prvý tréning pre Verstappena, Mercedes už pôsobil stabilnejšie

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Milan Kubala
Milan Kubala26. 3. 2021

Úvodná hodinovka voľných jázd pred Veľkou cenou Bahrajnu sa najviac vydarila Maxovi Verstappenovi, ktorý potvrdil dobrú formu Red Bullu z predsezónnych testov aj najlepším časom, keď zajazdil kolo na úrovni 1:31,394. To bolo o tri desatiny lepšie než Bottasovo, no Mercedes môže byť takisto spokojný.

Toto Wolff pred piatkovým programom potvrdil, že Mercedes nasadil presne rovnaké auto ako na predsezónnych testoch. Aj napriek tomu sme sledovali oveľa stabilnejšiu časť Mercedesu, ktorý pôsobí dojmom, že najväčšie problémy už zažehnal. Avšak, v prvom tréningu fúkal len slabý vietor, ktorý by mal neskôr zosilnieť. Aj to môže zohrať svoju úlohu.

Spomínaný Valtteri Bottas zajazdil druhý najlepší čas a Lewis Hamilton štvrtý. Dvojicu strieborných šípov rozdelil Lando Norris z tímu McLaren Mercedes. Dobrý tréning má za sebou i Ferrari, keďže sa Charlesovi Leclercovi ušla piata priečka.

Šiesty skončil nováčik v Red Bulle Sergio Pérez pred Pierrom Gaslym, Carlosom Sainzom a Danielom Ricciardom. Prvú desiatku uzatvára Antonio Giovinazzi, ktorý z nej vytlačil svojho kolegu Kimiho Räikkönena.

Prvý piatkový tréning prebehol až prekvapivo pokojne. Nevideli sme žiadne vážne výlety mimo trať, žiadnu nehodu a ani technické problémy, kvôli ktorým by piloti nemohli jazdiť. Na trati sme videli celú dvadsiatku, pričom každý pilot odjazdil aspoň dvanásť kôl.

To je pozitívna správa pre Aston Martin, ktorého na testoch sužovali problémy s technikou. Vettel so Strollom sa však do prvej desiatky neprebojovali rovnako ako ani Ocon s Alonsom. Na chvoste poľa podľa predpokladov skončili Williamsy a Haasy.

https://pbs.twimg.com/media/ExZ_I0mXMAIv7I-?format=jpg&name=medium