logo F1online.sk

Aj v druhom tréningu vládol Mercedes, Verstappen s poruchou

Vlatteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 4. 2021

Druhý tréning ponúkol omnoho pokojnejší priebeh než ten prvý. Aj v piatok popoludní vládol v Imole Valtteri Bottas, ktorý opäť zdolal Lewisa Hamiltona. Najväčší konkurent obhajcov titulu pokračuje vo svojom talianskom prekliatí. Max Verstappen nedokončil druhý tréning pre poruchu.

Ako vždy, aj tento druhý tréning bol pomyselne rozdelený na dve polovice. V prvej tímy skúšali kvalifikačné simulácie, v druhej pretekové. Najrýchlejšie časy dňa majú „na svedomí“ piloti Mercedesu, ktorí ich však dosiahli na stredne tvrdých pneumatikách. Tempo na tých mäkkých nebolo nijak oslňujúce, preto možno usudzovať, že obhajcovia titulu ešte majú nejakú výkonnosť v rukáve.

Nie práve najlepší piatok má za sebou Red Bull. Sergio Pérez nedokončil pre kolíziu s Estebanom Oconom prvý tréning, Maxa Verstappena vyradila z druhého porucha. Tím neskôr oznámil, že sa jedna o problém s hriadeľom. Verstappen je teda klasifikovaný ako štrnásty, Pérez ako šiesty.

Optimistickí môžu byť aj vo Ferrari a AlphaTauri. Tím z Maranella ukazuje na domácej pôde solídnu formu, hoci chybičkou na kráse je chyba Charlesa Leclerca, ktorý v úplnom závere tréningu nezvládol prejazd sekciou Rivazza a skončil v múre. Náraz však nebol príliš tvrdý. Ešte dodáme, že Monačan má na konte teoreticky najrýchlejší čas tréningu, o ktorý však prišiel pre traťové limity. Nebyť tejto chyby, mohol mať najrýchlejší čas na konte on. Celkovo tak môže byť Scuderia spokojná so štvrtým miestom Sainza a piatym Leclerca.

Výrazne však vystrkuje rožky aj tím AlphaTauri, ktorý v druhom tréningu vybojoval tretie miesto zásluhou Pierra Gaslyho. Júki Cunoda finišoval siedmy.