logo F1online.sk

Latifi po mesiacoch hrania F1 2019: Musel som sa od toho odúčať

Nicholas Latifi
© Twitter/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala18. 6. 2020

Veľká časť mladších jazdcov v F1 si karanténnu prestávku krátila aj hraním hry F1 2019. Formula 1 dokonca zorganizovala virtuálny šampionát, nuž piloti strávili tréningom za počítačmi celé dni. Ako však Nicholas Latifi poznamenáva, z jazdeckej stránky im to veľa dobrého nedalo; akurát, čo sa musia od zlozvykov z hry po príchode na riadny simulátor odúčať.

Továrne sú už niekoľko dní otvorené, čo je pre pilotov znamením, že treba začať pracovať. Nicholas Latifi sa do Grove vybral v utorok, prvýkrát po 95 dňoch. Nuž a čakalo ho plno povinností.

“Môj prvý deň bol dosť rušný,” napísal v blogu pre svoju oficiálnu stránku Nicholas Latifi. “Hneď po príchode ma otestovali na COVID-19, aby sme mali istotu, že nemám vírus. Budú ma musieť testovať ešte raz, a to na konci mesiaca ešte predtým, ako zamierime na Red Bull Ring. Samotný test bol v pohode — nebolo to nič nepríjemné. Zvyšok dňa som strávil prácou na simulátore a mediálnymi povinnosťami.”

Na začiatok inžinieri skontrolovali, ako na tom je. “Kopa práce sa týkala porovnávania údajov s mojimi predchádzajúcimi jazdcami na simulátore, nuž a potom sme pokračovali takou všeobecnou prípravou na Rakúsko a Maďarsko. Celkovo som na simulátore strávil tri hodiny.”

“Keď som zrazu sedel v riadnom simulátore a nie na mojom domáckom pri hre F1 2019, cítil som sa zvláštne,” priznáva Kanaďan, ktorý musel korigovať svoju jazdu: “Pár kôl mi trvalo, kým som sa do toho dostal a kým som sa odučil od tých zvykov, ktoré som nabral pri F1 2019. Povedzme to tak, že s nimi by som v reálnom živote ďaleko nedošiel!”

“Pred prvými pretekmi mám v továrni naplánované ešte ďalšie dva dni. Ak mám byť úprimný, neviem sa dočkať toho, kedy sa opäť vrátim do Grove. Blížime sa k tomu, keď budeme môcť aplikovať všetko, na čom sme počas zimy pracovali. Čakanie bolo dlhé. Dúfame, že tento druhý pokus sa vydarí,” uzavrel Latifi.

Napokon dodajme, že takto o dva týždne už bude na Red Bull Ringu prebiehať mediálny deň, ktorý býva jasnou predzvesťou blížiacich sa piatkových tréningov a celého víkendového programu.