logo F1online.sk

Capito chce napodobniť McLaren: Neexistuje dôvod, prečo by sa nám nemohlo podariť to isté

Williams FW43B
© Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 3. 2021

Tím Williams začína po takmer polstoročí novú kapitolu svojej existencie. Odkaz na legendárneho sira Franka dnes žije prakticky len v názve stajne. Rodina si nenechala ani len symbolický podiel a tím odpredala úplne celý do rúk zámorskej investičnej spoločnosti Dorilton Capital. Tá prinesie to, čo Williamsu v posledných rokoch veľmi chýbalo – rozpočet.

S novými majiteľmi prišli aj noví šéfovia. Frank Williams a jeho dcéra Claire opustili svoje kancelárie a prenechali miesta Simonovi Robertsovi a Jostovi Capitovi. Ich úloha je jasná, vrátiť Williamsu lesk a slávu. V Grove si na svojej ceste chcú vziať príklad od „susedov“ z Wokingu.

„McLaren odviedol v posledných rokoch fantastickú prácu, takže moja odpoveď je stručná – neexistuje dôvod, prečo by sa nám nemohlo podariť to isté,“ vyhlásil Jost Capito v rozhovore pri predstavení nového monopostu FW43B. „Myslím, že máme všetko, aby sa nám to podarilo. Neviem vám povedať, či to budú dva, tri alebo štyri roky. Som však absolútne presvedčený, že môžeme minimálne zopakovať počin McLarenu.“

Williamsu hrá do kariet i zmena pravidiel. Teraz je financovanie tímu zdá sa zaistené, do čela sa postavili nové tváre, ktoré ho chcú viesť k lepším zajtrajškom. V roku 2022 sa karty medzi tímy rozdajú úplne nanovo, na čo sa v Grove veľmi spoliehajú.

„Dorilton na mňa urobil dojem. Sú to veľmi dobrí majitelia so správnym prístupom a dostatkom zdrojov. Veľmi nás podporujú a Williams je na začiatku novej éry. Rok 2021 bude pre tento tím tranzitný, budeme sa snažiť znížiť našu stratu čo najviac,“ povedal Capito.

„Naše zdroje už sú nasmerované na rok 2022 a nové pravidlá. To pre nás bude príležitosť dosiahnuť prvé významné pokroky a zlepšiť našu konkurencieschopnosť v novej ére pod novými majiteľmi. Zostávame však realistickí, neexistuje žiadne kúzelné riešenie. Krok po kroku rozvíjame náš dlhodobý projekt, ktorý vráti tento skvelý tím na popredné priečky,“ dodal Capito.

Súvisiace články