logo F1online.sk

Latifi: Potrebujem zlepšiť kvalifikácie

Nicholas Latifi
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 3. 2021

Kanadský pretekár Nicholas Latifi má za sebou opatrnú nováčikovskú sezónu. Snažil sa nerobiť chyby, učiť sa a nespôsobovať sužovanému Williamsu ďalšie škody. Na body niekedy stačí dôjsť do cieľa a rodák z Montrealu vďaka tejto filozofii skončil trikrát jedenásty. Avšak ani on, ani jeho tímový kolega George Russell, vlani nevybojovali pre svoj tím žiadne body.

V novej sezóne chce byť Latifi výraznejší a rýchlejší. Jeho tímovým kolegom je jeden z najžiarivejších talentov súčasného motoršportu, čo Kanaďanovi nastavuje dobré zrkadlo. Nicholas vlani juniora Mercedesu neporazil v kvalifikácii ani raz a jeho sobotná strata bola miestami až príliš veľká.

„Samozrejme, že som si pred novou sezónou stanovil osobné ciele,“ vyhlásil 25-ročný Kanaďan. „Na základe výsledkov z minulého roka sa potrebujem zlepšiť hlavne v kvalifikácii, ktorá bola mojou slabinou. Myslím, že v tomto roku to bude lepšie už len vďaka väčším skúsenostiam. Ak sa mi podarí zlepšiť sobotnú výkonnosť, veľmi mi to uľahčí život v nedeľu.“

Pilotov čaká v roku 2021 výzva v podobe nových pneumatík a nižšieho prítlaku. Nedostanú pritom mnoho priestoru sa s novinkami zžiť, pretože predsezónne testy sa skrátili na tri dni a prvý a druhý voľný tréning o tridsať minút.

„Budeme sa musieť trochu adaptovať, nielen z jazdeckého, ale aj inžinierskeho uhla pohľadu. Zmeny však platia rovnako pre všetkých. Myslím, že každý sa bude usilovať získať späť to, čo stratil,“ povedal Latifi.