logo F1online.sk

Correa sa po hrôzostrašnej nehode vracia, uvidíme ho vo Formule 3

Juan Manuel Correa
© Twitter/Juan Manuel Correa
Milan Kubala
Milan Kubala1. 2. 2021

Menej než dva roky od hrozivej a napokon i tragickej nehody v Spa sa Juan Manuel Correa, jeden z jej účastníkov, pripravuje na návrat do monopostu. V sezóne 2021 bude pôsobiť ako pilot ART v šampionáte Formuly 3.

Pre Anthoina Huberta bola nehoda z 30. augusta 2019 smrteľná, Correa mal o niečo viac šťastia. Vtedy len 20-ročný mladík však utrpel vážne zranenia a dva týždne bol v umelom spánku. Zranenia oboch nôh vyzerali tak zle, že mu lekári dokonca ponúkli možnosť amputácie jeho pravej nohy.

Po sérii operácií sa napokon podarilo dať pravú nohu do poriadku. Dnes už Correa naplno trénuje. Na začiatku januára sa na svojom Instagrame pochválil prvou jazdou na bicykli od nehody.

Na svoj návrat sa už nevie dočkať. “Najskôr chcem povedať, že som nesmierne šťastný, že som späť potom, čím som si prešiel,” hovorí Juan Manuel Correa potvrdzujúc správy, že v budúcej sezóne si sadne do monopostu ART v F3.

“Som veľmi vďačný tímu ART Grand Prix. Veľa to pre mňa znamená, že veria mne a môjmu comebacku. Rok vo Formule 3 bude prechodný, stále snívam o tom, že sa dostanem do Formuly 1. Toto je prvý krok v mojej ceste späť,” pokračuje rodák z ekvádorského Quita.

Correa na jeseň minulého roka zverejnil na svojich sociálnych sieťach fotografie z röntgenu jeho nôh po nehode. Je až zázrak, že dnes môže chodiť, trénovať a dokonca sa pripravovať na sezónu v F3.

“Budem mať čo robiť, v aute som nesedel jeden a pol roka, budem sa musieť toho veľa naučiť. Do tejto sezóny však vstupujem s otvorenou mysľou, nebudem na seba vyvíjať tlak. Podám svoj najlepší výkon, budem robiť, čo milujem. Už aj to samo osebe je víťazstvo,” uvedomuje si Correa.