logo F1online.sk

Pilot F3 sa chválil nebezpečnou jazdou, teraz tvrdí, že na videách nie je on

Alessio Deledda
© Instagram/Alessio Deledda
Milan Kubala
Milan Kubala27. 11. 2020

Vodu na sociálnych sieťach dnes rozvíril nevýrazný pretekár F3 Alessio Deledda. Na svojom Instagrame totižto zverejnil sériu videí zachytávajúcich nebezpečnú a bezohľadnú jazdu na verejných komunikáciách. Mladý Talian sa bráni, že na videách nie je on.

Hoci 25-ročný Deledda je v šampionáte Formuly 3 skôr do počtu — počas celých dvoch sezón skončil len raz na lepšom ako 20. mieste —, zdá sa, že na verejných komunikáciách patrí medzi ozajstných pretekárov; jednou rukou šoféruje v rýchlosti cez 200 km/h či dokonca 300 km/h, a druhou všetko stíha natáčať.

Jeho počínanie sa, prirodzene, nestretlo s veľkým pochopením, a tak Talian začal videá vysvetľovať. “Mrzí ma, že si to video ľudia spojili s mojím menom,” ohradil sa voči obvineniam Alessio Deledda v príspevku na Twittri, v ktorom tvrdí, že na videách nie je on.

“Mojím cieľom je vždy medzi mojimi sledovateľmi zvyšovať povedomie o takýchto a podobných prehreškoch. Asi som spravil chybu, keď som neuviedol, že toto bol prejav odsúdenia podobného správania.”

“Mám vášeň pre šport, ktorý milujem, nie pre bezohľadnú jazdu, akú predviedol tento nezodpovedný vodič,” vyhlásil mladý pretekár.

Zhoda náhod či len chabá obrana? Časť videí zachytáva jazdu v Lamborghini Urus, nuž a zhodou okolností sa nedávno práve Alessio Deledda vyfotil so svojím novým Urusom.

Pri videách a medzi príspevkami sa navyše neobjavuje nič, čo by odsudzovalo zobrazenú jazdu. Namiesto toho tam bolo vidieť odkazy ako “Je lepšie byť nenávidený ako ľutovaný” alebo “Toto nebolo zlé vzhľadom na to, že mám publikum”.