logo F1online.skF1online.sk

Giovinazzi: Rozhodnutie Ferrari som neprijal až tak ľahko

Antonio Giovinazzi
© Twitter/Alfa Romeo Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 1. 2021

Jazdeckou dvojicou Ferrari v roku 2021 (a istotne aj v roku 2022) bude tandem Charles Leclerc – Carlos Sainz. Manažment Ferrari v posledných rokoch od verejnosti veľa chvály nezožal, za tento krok však áno. Rozhodnutie Binotta a spol. trochu rozosmutnilo Antonia Giovinazziho, pre ktorého je sedačka vo Ferrari životným snom.

Antonio nedokázal za dva roky v Alfe Romeo zdolať Kimiho Räikkönena. Vo svojej nováčikovskej sezóne pritom nijak neohúril, čo bol asi hlavný dôvod, prečo o ňom Ferrari príliš neuvažovalo. Antonio sa síce v roku 2020 dokázal zlepšiť, podľa mnohých však stále nie dostatočne. Jeho hlavnou úlohou v tomto roku opäť bude, udržať si svoje súčasné miesto.

„Samozrejme, že som rozhodnutie Ferrari neprijal až tak ľahko,“ povedal Giovinazzi pre magazín Autosprint. „Stále som zamestnancom Ferrari a myslel som si, že by pre mňa mohlo existovať istá šanca pretekať za Scuderiu. Možno to len pre mňa nebol ten správny čas.“

Ferrari sa však rozhodlo pre Carlosa Sainza, čo bol viac ako pochopiteľný krok. Španiel podpísal so Scuderiou dvojročný kontrakt a zastrája sa, že v Maranelle by rád ostal oveľa dlhšie. Šéf Mattia Binotto medzitým avizoval, že jeho tím by mohol o dva roky uvažovať aj o Mickovi Schumacherovi. Na Giovinazziho sa pritom akosi zabúda.

„To, že si vybrali Sainza ešte neznamená, že na to miesto nemám nárok smerom do budúcna. Sedačka vo Ferrari bude navždy mojim snom,“ povedal Giovinazzi.

„V mojej kariére som nikdy nedostal nič zadarmo, vždy som musel tvrdo bojovať, aby som získal miesto. V súčasnosti sa sústredím na moju prácu v Alfe Romeo. Chcem môjmu tímu čo najviac pomôcť posunúť sa vpred a rád by som sa dostal na pódium. Aby som to dosiahol, musím sa naďalej zlepšovať a využívať naskytnuté príležitosti.“

„Uvidíme, ako dopadne rok 2021,“ dodal Giovinazzi.

Súvisiace články

Diskusia