logo F1online.sk

Jost Capito je späť, povedie tím Williams

Jost Capito
© Williams
Ladislav Király
Ladislav Király17. 12. 2020

Williams vo štvrtok potvrdil angažovanie zaujímavej posily. Najal nemeckého odborníka menom Jost Capito, ktorý sa preslávil hlavne pôsobením s Volkswagenom vo WRC, kde dosiahol veľké úspechy.

Len nedávno sme ho pritom registrovali aj vo Formule 1; v septembri 2016 ho zamestnal McLaren, avšak na tejto pozícii skončil už v decembri toho istého roku. Následne sa vrátil do Volkswagenu.

Vo Williamse v poslednej dobe prebehli veľké zmeny. Rodina Williamsovcov stajňu opustila a noví majitelia zo spoločnosti Dorilton Capital postupne riešia personálne rošády.

Stajňa okrem toho potvrdila aj skutočnosť, že Simon Roberts bude pokračovať na pozícii šéfa tímu. Zodpovedať sa bude Capitovi, ktorý bude v organizačnej štruktúre pod Matthewom Savagom.

„Pre mňa je veľkou cťou, že v týchto vzrušujúcich a súčasne náročných časoch tak pre tím, ako aj pre Formulu 1, môžem prísť do Williamsu Racing,“ uviedol Capito. „Je cťou byť súčasťou budúcnosti takejto stajne, ktorá nesie také silné meno. K tejto výzve pristupujem s obrovským rešpektom a súčasne aj s veľkou chuťou.“

Súvisiace články