logo F1online.skF1online.sk

Fordu sa nepáči, že ho Red Bull neinformuje o napredovaní v kauze „Horner“

Stewart-Ford
© Wikimedia Commons
Tomáš Masár
Tomáš Masár27. 2. 2024

Jednou z ústredných tém posledných týždňov je vyšetrovanie Christiana Hornera, ktorý čelí obvineniam zo sexuálneho obťažovania. Red Bull a ani Brit sa k prípadu bližšie nevyjadrujú, následkom čoho sa k laickej verejnosti dostáva iba veľmi málo informácií. Problémom však je, že informáciami nedisponuje ani partner tímu z Milton Keynes, ktorým je Ford. A americkej spoločnosti podľa všetkého začína dochádzať trpezlivosť.

Fordu, ktorý bude od roku 2026 asistovať Red Bullu pri vývoji pohonných agregátov, sa nepozdáva, že sa kauza okolo Christiana Hornera vlečie už tak dlho, pričom laická verejnosť a predovšetkým americkí partneri nemajú žiadne informácie o priebehu vyšetrovania.

Spoločnosť sa preto rozhodla zaslať Red Bullu list, ktorým údajne disponuje agentúra Associated Press. Autorom listu má byť hlavný výkonný riaditeľ Fordu Jim Farley, ktorý rakúsky celok vyzýva, aby prípad čím skôr uzavrel a zároveň vyjadruje nepokojnosť s tým, že americká automobilka nie je o výsledkoch vyšetrovania nijakým spôsobom informovaná.

„Ako sme už naznačili predtým, Ford očakáva, že dostane od Red Bullu uspokojivú odozvu. V tomto je náš postoj nemenný,“ uvádza sa v liste. „Je nevyhnutné, aby naši pretekoví partneri zdieľali a demonštrovali skutočný záväzok voči rovnakým hodnotám.“

„Môj tím a ja sme kedykoľvek ochotní o tejto veci diskutovať. Naďalej trváme na riešení, pod ktoré sa budeme môcť snáď všetci podpísať.“ Farley podľa agentúry AP dodáva, že hoci Ford nepochybuje, že je vyšetrovanie spravodlivé, nezdá sa mu dostatočne transparentné, a rovnako tak sa mu nepozdáva samotná dĺžka jeho trvania.

„Frustruje nás, že nie ste dostatočne transparentní voči nám, vašim obchodným partnerom. Tešíme sa preto na podrobný popis všetkých zistení,“ píše Farley.

Súvisiace články

Diskusia