logo F1online.sk

Vráti sa Michael Masi? Pokiaľ sa naskytne správna príležitosť, tak áno, pripustil Sulajem

Michael Masi
© Twitter/F1
Tomáš Masár
Tomáš Masár29. 11. 2023

Mnohými ospevovaný, inými nenávidený. Taký je Michael Masi, niekdajší pretekový riaditeľ, ktorý zohral v záverečnom dejstve šampionátu 2021 nemalú úlohu. Pre kontroverzný počin, keď reštartom pretekov odignoroval presne stanovené procedúry a pripravil tým o titul Lewisa Hamiltona, sa musel Austrálčan z kráľovnej motoršportu pred časom porúčať. Teraz jestvuje šanca, že sa do nej opäť navráti. Potvrdil to totiž ten najpovolanejší, prezident FIA Mohamed bin Sulajem.

Kontroverzné vyvrcholenie ročníka 2021 so sebou prinieslo spŕšku radosti na strane jednej a horkú pachuť v ústach na strane druhej. Poriadne nasrdení fanúšikovia Lewisa Hamiltona sa nevedeli s prehrou svojho miláčika vysporiadať, a to nie dni alebo týždne, ale celé mesiace.

Presvedčil sa o tom aj Mohamed bin Sulajem, ktorý sa svojej funkcie ujal síce až v roku 2022, no časť fanúšikovej obce na ňom beztak nenechala ani nitku suchú. „Ľudia sa mi dokonca vyhrážali, že ma zabijú, pretože som mal tú moc zmeniť výsledky,“ nechal sa počuť 62-ročný Emirátčan.

„Neustále sa ospravedlňujem, ale nemôžem sa ospravedlňovať za niečo, čo sa stalo ešte pred mojím nástupom do funkcie,“ povedal Sulajem pre PA Sport.

Ešte horšie a najmä početnejšie správy než Sulajem obdržal Michael Masi, strojca celej aféry.  „Ten chudák bol (opakovane) napádaný a zneužívaný. Michael Masi si prešiel peklom,“ nechal sa počuť rodák z Dubaja, ktorý prišiel s nečakaným návrhom.

„Dobre, ospravedlním sa, ale privediem späť Michaela Masiho. Myslíte si, že tak to bude správne? Ak uvidím, že bude existovať pozícia, ktorú bude FIA potrebovať zaplniť a Michael Masi bude vhodným kandidátom, tak ho privediem späť,“ sľúbil Sulajem.