logo F1online.sk

Je to idiot a nechcem mu venovať ani minútu. Michael Masi je pre Wolffa stále citlivou témou

Toto Wolff a Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 12. 2023

Na túto tému nikdy nie je vhodná doba. Keď chcete podráždiť Tota Wolffa, stačí vysloviť meno Michaela Masiho. Ani po dvoch rokoch to nevyzerá, že by sa proces zaceľovania starých rán aspoň začal. Z vyjadrení šéfa Mercedesu je zrejmé, že nenávisť k bývalému pretekovému riaditeľovi je stále hlboko zakorenená.

Ktovie, ako Wolff reagoval, keď prezident Medzinárodnej automobilovej federácie Mohamed bin Sulajem pred pár týždňami načrtol možnosť návratu Michaela Masiho. Odznelo to síce len v prudko hypotetickej rovine, ale takéto veci nesmiete pred Wolffom povedať ani zo žartu. Austrálčan je pre šéfa Mercedesu persona non grata a zrejme to tak aj navždy zostane.

„Ten chudák bol (opakovane) napádaný a zneužívaný. Michael Masi si prešiel peklom. Dobre, ospravedlním sa, ale privediem späť Michaela Masiho. Myslíte si, že tak to bude správne? Ak uvidím, že bude existovať pozícia, ktorú bude FIA potrebovať zaplniť a Michael Masi bude vhodným kandidátom, tak ho privediem späť,“ prehlásil Sulajem pre Press Association počas záverečnej Veľkej ceny Abú Zabí.

Nevieme, ako pri čítaní týchto slov reagoval Toto Wolff, ale vieme si predstaviť, že vzduchom nelietali len jeho slúchadlá, ale tiež počítač alebo rovno celý stôl. Netušíme, ako na tieto slová reagoval, ale v nadväznosti na ne vydala španielska edícia portálu Motorsport.com jeho vyjadrenia na adresu Masiho, ktoré vznikli počas nedávnej Veľkej ceny Sao Paula. Ako vidíte sami, bývalý pretekový riaditeľ je naďalej mimoriadne citlivou témou.

„Zanechalo to po sebe brutálne jazvy,“ prehlásil Wolff na margo posledných pretekov sezóny 2021. „Zanechalo to hlboké jazvy, ktoré už nikdy nezmiznú.“

Vtedy ho vraj prerušil prítomný šéf pre komunikáciu Mercedesu Bradley Lord, ktorý pokračoval: „Zanechalo to nejaké jazvy. Zanechalo to zranenia, z ktorých sa časom stali jazvy.“ Wolff následne prikývol a sám sa opäť ujal slova, ale zdá sa, že nemal záujem pokračovať v politicky korektnej odpovedi, ktorú začal Lord, a rozhodol sa nasadiť ešte ostrejší tón.

„Áno, stali sa z nich jazvy. Z času na čas premýšľate, ako sa to len mohlo stať. My však vieme, ako sa to stalo,“ prehlásil Wolff. „Nechcem však strácať čo i len minútu premýšľaním nad dôvodmi, prečo sa to stalo, pretože pre toho človeka by to znamenalo veľké uznanie. Je to idiot, ktorý rozhodol nesprávne.“

Súvisiace články