logo F1online.sk

Las Vegas patrilo celebritám: Ktoré osobnosti si nenechali ujsť víkend F1?

Celebrity v Las Vegas
Milan Kubala
Milan Kubala21. 11. 2023

Pred dvoma rokmi platilo, že ak vaše meno niečo znamenalo na svetovej scéne šoubiznisu, tak ste sa museli objaviť na Veľkej cene Miami. Tento rok už na Floride taký pretlak celebrít nebol; všetky sa totiž nevedeli dočkať momentu, kedy sa ukážu pred kamerami a objektívmi v Las Vegas, v novom a lepšom a krajšom a prestížnejšom klenote kalendára Formuly 1, ale aj športu ako takého.

Organizátorom pretekov F1 sa vôbec prvýkrát stala samotná Liberty Media, ktorá znášala aj všetky náklady spojené s usporiadaním podujatia. Nakoniec podľa oficiálnych odhadov zaznamenala 315-tisícovú návštevu, ktorú sa snažila nafukovať napríklad aj rôznymi koncertmi, predstaveniami, či spoluprácou s hotelmi a barmi.

Nečudo teda, že sa v meste hriechu objavilo tak veľa celebrít; niektoré prišli ako fanúšikovia Formuly 1, iní na jej pozvanie alebo na pozvanie niektorého z tímov či spoločných sponzorov.

Športovci

Martina Brundla čakal náročný deň. Aj keď si už zvykol, že ho na štartovom rošte veľakrát pošlú kade ľahšie, v Las Vegas bola aspoň jedna studená sprcha v podstate zaručená. Mohol za to nátresk svetoznámych mien, ktoré Formulu 1 príliš nesledujú.

To však neplatilo o Zlatanovi Ibrahimovičovi. Švédsky futbalista počas rozhovoru s Martinom Brundlom prezradil, že jazdí v niekoľkých Ferrari a aj mu bude držať palce.

Koniec-koncov v nedeľu sa pohyboval v garáži talianskej stajne hneď vedľa prezidenta Johna Elkanna. Na štartovom rošte si aj s “mojimi mechanikmi” spravil parádnu fotku… Jeden smoliar vzadu to však nestihol.

Na štartovom rošte bol neprehliadnuteľný basketbalista Shaquille O’Neal, kvôli ktorému si Brundle zapožičal “extra dlhý kábel k mikrofónu”.

A hoci sa amerického obra snažil presvedčiť na rozhovor, dočkal sa len informácie, komu bude O’Neal fandiť: “Lewis Hamilton baby!” Komentátor Sky Sports počas “rozhovoru” zažartoval, že jeho dlhý kábel zostal navnivoč.

Na rošte nechýbal bývalý futbalista David Beckham, ktorý je už v padoku stálicou. Jeho manželka Victoria je totiž veľká kamarátka s Geri Halliwellovou, manželkou Christiana Hornera, s ktorou spoločne tvorili skupinu Spice Girls.

Svet rýchlych kolies si bol obzrieť aj najrýchlejší muž sveta Usain Bolt, ktorý sa zviezol po okruhu v rámci Pirelli Hot Laps a dokonca si s Alfou Romeo vyskúšal zastávku v boxoch. Tenisový svet zastupovala bývalá svetová jednotka Caroline Wozniacka a niekdajšia trojka Sloane Stephensová.

Medzi športovými hosťami ste mohli zahliadnuť aj LeBrona Jamesa, s ktorým sa stretli Charles Leclerc a Esteban Ocon. Francúz mu dokonca daroval svoju prilbu.https://x.com/NBA/status/1724866338890321992?s=20

V padoku sa objavila lyžiarka Lindsey Vonnová či hviezda NFL Tom Brady. Fanúšikom F1 je aj snowboardista Shaun White, ktorý prišiel s priateľkou Ninou Dobrev.

Usain Bolt na Pirelli Hot Laps (XPB/Sauber Media Hub)
Usain Bolt si skúša výmenu pneumatík (XPB/Sauber Media Hub)
Shaquille O’Neal s mechanikmi Red Bullu (Getty Images/RB Content Pool)
David Beckham (Twitter/F1)
Lindsey Vonnová, Helmut Marko a Christian Horner (Getty Images/RB Content Pool)
Zlatan Ibrahimovič (Martin Trenkler)
Zlatan Ibrahimovič a Steve Aoki (Twitter/F1)

Hudobníci

Ak niekto v Las Vegas nechýbal, tak sú to rozhodne hudobníci. Formula 1 si na tento rok pripravila veľkolepý otvárací ceremoniál, na ktorom sa predstavilo jedenásť umelcov, každý s jednou či dvoma skladbami. Šou sa uskutočnila na cieľovej rovinke a niekoľkých vyvýšených pódiách; každý z hudobníkov mal jedno pódium úplne pre seba.

Diváci na tribúnach si mohli postupne vychutnať predstavenia Thirty Seconds to Mars, austrálskeho hudobníka Keitha Urbana, soulovej speváčky Andry Day či najúspešnejšej Austrálčanky na hudobnej scéne Kylie Minogue.

Tribúny tešili a reportérov v padoku strašili Blue Man Group. Po nich nasledovala Bishop Briggsová a rocková kapela Journey. Jedno pódium a tiež miesto na štartovom rošte bolo vyhradené Steveovi Aokimu či spevákovi J Balvinovi. Svoj mixážny pult následne zapol DJ Tiësto. Poslednými bodmi programu boli John Legend a raper will.i.am.

A vlastne nie poslednými, potom na jednom z pódií “ako klaun” postával Max Verstappen so zvyšnými devätnástimi jazdcami…

Otvorenie dnes už svetoznámej Sféry mala na starosti kapela U2, ktorá v Las Vegas nechýbala ani počas formulového víkendu. Martin Trenkler na veľkej cene stretol frontmana kapely Guns N’ Roses Axla Rosea či hviezdu zo 70. rokov Donnyho Osmonda.

Rihannu odetú do pretekárskej bundy v garáži Ferrari sprevádzal jej priateľ a raper A$AP Rocky. Veľkej pocty sa zas dočkal Justin Bieber, ktorý na konci veľkej ceny odmával šachovnicovou vlajkou.

Réžia priameho prenosu nám neraz ponúkla záber na Roda Stewarta, a ak ste fanúšikom heavy metalu a Metallicy, určite ste neprehliadli basgitaristu tejto legendárnej kapely Roberta Trujilla.

O zábavu sa na after party staral DJ Martin Garrix, ktorého prišiel na štartovom rošte vystískať jeho kamarát Lando Norris. Táto dvojica sa v lete objavila aj v Bratislave na koncerte Lovestream.

Rihanna (Twitter/F1)
Frontman kapely Guns N’ Roses Axl Rose (Martin Trenkler)
Donny Osmond (Martin Trenkler)
DJ Tiësto a jeho priateľka a modelka Annika Backesová (Getty Images/RB Content Pool)
Justin Bieber so šachovnicovou vlajkou (Twitter/F1)

Herci a celebrity

Počas víkendu v Las Vegas pokračovalo nakrúcanie nového filmu s Bradom Pittom a Damsonom Idrisom, ktorí tak prišli do mesta hriechu najmä pracovne. Producent Jerry Bruckenheimer nám dokonca prezradil, že snímka by mala byť hotová v lete 2025.

Esteban Ocon si na uplynulý víkend pripravil špeciálne lakovanie prilby v štýle Deadpoola. Ryanovi Reynoldsovi, ktorý je už pár mesiacov jedným z investorov Alpinu, ju v Las Vegas dokonca mohol ukázať.

Organizátor si na predstavenie jazdcov zavolal konferenciéra Brucea Buffera, na ktorého si budeme pamätať najmä vďaka rozpačitému uvedeniu Sergia Péreza.

Patrick Dempsey po kvalifikácii odovzdával trofej Pirelli Charlesovi Leclercovi a Martin Trenkler ho zahliadol aj na štartovom rošte. Azda najväčším šoumanom na rošte bol však Terry Crews, ktorý sa v garáži Red Bullu prezentoval naozaj vhodne: opäť prekypoval energiou.

Terry Crews (Getty Images/RB Content Pool)
Terry Crews a Kylie Minogue (Getty Images/RB Content Pool)
Terry Crews a Kylie Minogue (Getty Images/RB Content Pool)
Patrick Dempsey (Martin Trenkler)

Gordon Ramsey je už v padoku F1 stálicou, v Las Vegas sa pohyboval v spoločnosti svojej dcéry a Martina Garrixa.

Na zozname hostí boli aj Daniel Craig (James Bond), Tom Hardy (Mad Max), Renée Zellweger (Bridget Jones’s Diary), John Boyega (Star Wars), Simone Ashley (Bridgerton), Lupita Nyong’o (Us), Mickey Rourke (The Wrestler), Anthony Mackie (The Falcon and the Winter Soldier).

Tommy Hilfiger už dlhodobo sponzoruje Mercedes a tento víkend sa prišiel na vlastné oči presvedčiť o tom, čo je vlastne Formula 1.

Tommy Hilfiger a herec Damson Idris v garáži Mercedesu (Twitter/Mercedes)
Tommy Hilfiger a Damson Idris v garáži Mercedesu (Twitter/Mercedes)
Gordon Ramsey (Martin Trenkler)

Paris Hilton počas víkendu propagovala sieť hotelov. Formula 1 však zrejme nebola to, čo očakávala. Keď dorazila na after party v kostýme s logom Hilton na hrudi, mierne jej zamrzol úsmev; párty bola ľudoprázdna.

Lepší podnik si vraj vybrali Justin Bieber, ten pravý Spiderman Toby Maguire či Leonardo di Caprio.

Paris Hilton s mechanikmi McLarenu (Twitter/Paris Hilton)
Paris Hilton v garáži McLarenu (Twitter/Paris Hilton)
Paris Hilton a Nina Dobrev (Twitter/Paris Hilton)

Herec Ben Affleck a speváčka Jennifer Lopez zas počas víkendu usporiadali pokerový turnaj, ktorého sa zúčastnili Jimmy Kimmell, tradičný návštevník veľkých cien, herec James Mardsen, Toby Maguire alebo Cara Delevingne, s ktorou sa už Martin Brundle stihol spoznať na rošte v Silverstone; aj vtedy jeho mikrofón dostal “kopačky”.

Súvisiace články