logo F1online.sk

Najlepšími pretekmi sezóny bolo Las Vegas, prehlásil Brundle

Po štarte VC Las Vegas 2023
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár23. 12. 2023

Veľká cena Las Vegas mala spočiatku zarobené na poriadny malér. Organizátorovi pretekov sa však podarilo nedostatky včas odstrániť a podujatie v „meste hriechu“ tak napokon napísalo jeden nesmierne úspešný príbeh. Podľa Martina Brundla dokonca úspešný až natoľko, že Las Vegas bez okolkov označil za najväčší „highlight“  uplynulej sezóny.

Premiérová Veľká cena Las Vegas sa sprvu borila s hneď niekoľkými problémami. Promotér pretekov sa musel v prvom voľnom tréningu spovedať tifosi po tom, čo Carlos Sainz havaroval kvôli neupevnenému poklopu od kanála.

O nič lepší nebol ani druhý voľný tréning, ktorý sa uskutočnil bez fanúšikov. Tých totiž bezprostredne pred jeho začiatkom vyhnali z tribún. Dôvod? Opäť pochybenie promotéra, ktorý nezaplatil SBS-károv.

Následne si však zrejme toľko omieľaný promotér vstúpil do svedomia, keďže už k ďalším pochybeniam nedošlo. Fanúšikovia so zakúpenými vstupenkami si preto poriadne odfúkli a rovnako tak aj na okruhu prítomný Martin Brundle.

„V druhom voľnom tréningu som stál pri trati o štvrť na štyri ráno úplne sám,“ uviedol niekdajší pilot Formuly 1 pre Sky Sports. „Okolo mňa sa mihali monoposty F1, ale na tribúnach nikto nebol (keďže fanúšikovia museli tribúny opustiť pre neprítomnosť bezpečnostnej služby, pozn. red.). V ten večer som si pravdupovediac myslel, že Formula 1 zažije cez víkend poriadny prepadák.“

Nakoniec sa však všetko na dobré obrátilo. „Napokon – keďže bol okruh nesmierne rýchly a klzký -, sme videli 82 predbiehacích manévrov a šesťkrát došlo k zmene vo vedení pretekov. Myslím si preto, že to bola jedna nesmierna napínavá veľká cena, ktorá síce možno o trochu lepšie vyzerala v televízii, ale to je nepodstatné, keďže sme sa vo štvrtok iba tesne vyhli prepadáku. Sobotňajšie preteky boli jedným slovom fantastické,“ doplnil Brundle.