logo F1online.sk

Príliš často sa zapája do šarvátok, kritizuje Piastriho Brundle

Oscar Piastri
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár22. 11. 2023

Oscarovi Piastrimu rýchlosť nechýba. Nie vždy ju však dokáže pretaviť do bodov. Na jednej strane preto, že dopláca na istú dávku smoly, no podľa Martina Brundla si za to môže do určitej miery aj sám. Brit sa totiž nazdáva, že sa Austrálčan zapája až pričasto do šarvátok so súpermi, ktoré sa v konečnom súčte odzrkadľujú na jeho postavení v šampionáte.

Piastri sa treniciam nevyhol ani na Veľkej cene Las Vegas. V šestnástom kole pretekov sa totiž zaplietol do kolízie s Lewisom Hamiltonom, ktorá ho síce o možnosť zaznamenať dobrý výsledok nepripravila, ale ukázala, že sa má mladík McLarenu ešte stále čo učiť.

„Oscar Piastri zaznamenal najrýchlejšie kolo pretekov a po štarte z chvosta štartového roštu predviedol nesmierne agresívnu jazdu,“ pochválil Austrálčana Brundle predtým, než ho mierne skritizoval.

„Zapája sa ale do príliš veľkého počtu šarvátok,“ doplnil vo svojom stĺpčeku. „Tentokrát kolidoval s Hamiltonom. Keď však dokáže na svoju rýchlosť nadviazať a veci si viac ukontrolovať, zlepší úsudok a nadobudne viac skúseností, tak bude z neho silný pretekár.“

Samotný Piastri sa napriek Brundlovej kritike za kontakt s Hamiltonom byť vinný necíti. Koniec-koncov, vo Vegas sa to potýčkami na trati len tak hemžilo.

„Bolo to trochu nepríjemné,“ povedal Piastri novinárom bezprostredne po pretekoch. „Ani jeden z nás sa až tak nehrnul do zákruty, a potom sme tam obaja zatočili až na poslednú chvíľu. Snažil som sa incidentu vyhnúť, no napokon sme sa uprostred zákruty ťukli, následkom čoho som dostal defekt.“

„Pravdupovediac si však nemyslím, že to naše preteky až tak poznačilo,“ dodal. „Bolo by zaujímavé vidieť, či by od tohto momentu fungovala jednozastávková stratégia. Len sme tam tak krúžili, rovnako ako Gasly. Mnohým ľuďom sa v týchto pretekoch veci pokazili, myslím si, že sme boli na rovnakej lodi,“ doplnil Piastri.