logo F1online.sk

Podarí sa Aston Martinu poraziť McLaren? Urobíme pre to maximum, sľubuje Krack

Lance Stroll
© X/Aston Martin
Tomáš Masár
Tomáš Masár22. 11. 2023

Aj keď sa zdá byť v šampionáte jazdcov všetko podstatné už vykryštalizované, v Pohári konštruktérov sa máme stále na čo tešiť. O druhé miesto si to totiž v Abú Zabí rozdajú Mercedes s Ferrari, a o štvrté McLaren s Aston Martinom. Zatiaľ čo však medzi prvou dvojicou je rozdiel iba nepatrný, medzi tou druhou už o niečo väčší, čo si uvedomuje aj šéf stajne so sídlom v Silverstone Mike Krack. Luxemburčan ale flintu do žita nehádže a verí, že ešte o ničom nie je rozhodnuté.

McLarenu sa cez Aston Martin podarilo preštrikovať po pretekoch v Austine. Následne sa rozdiel medzi britskými celkami viac-menej už len postupne zvyšoval, teda až do momentu, kým tím z Wokingu nezakopol v Las Vegas.

Zrazu je náskok McLarenu pred Aston Martinom iba jedenásťbodový a všetko je tak, zdá sa, otvorené. Na to, aby sa však tím pod taktovkou Mikea Kracka dokázal pred „papájových“ dostať, bude musieť podať v Abú Zabí priam perfektný výkon a na druhej strane sa spoliehať na to, že Oscar Piastri a predovšetkým Lando Norris nebudú mať svoj deň.

Taktizovanie však nie je niečo, čo má Mike Krack práve v obľube. Luxemburčan síce McLaren predbehnúť chce, no svoju pozornosť obracia výlučne na počínanie svojho vlastného tímu. „Môžeme ovplyvniť len náš vlastný výkon,“ uviedol pre Motorsport.com.

„V prvom rade musíme mať v Abú Zabí rýchle auto, keďže sme pozadu. Nebránime sa, (ale útočíme) a preto musíme ísť do toho naplno. Následne uvidíme, ako to dopadne. Musíme odviesť naše maximum, a potom uvidíme, aký bude výsledok.“

Šanca Aston Martinu na celkové štvrté miesto žije aj vďaka Lancovi Strollovi, ktorý sa na sklonku ročníka dostáva späť do formy. Po šiestom v mieste v Brazílii sa mu darilo aj v Las Vegas, kde si dokonca ešte o jednu priečku polepšil.

„Mal dobré preteky a rovnako tak aj tie spred dvoch týždňov,“ pochválil svojho zverenca Krack. „Myslím si, že dnes bolo kľúčové dobre porozumieť pneumatikám a taktiež správne nastaviť stratégiu.“

„Začína získavať sebadôveru. Výsledky sa dostavujú, následkom čoho naberáte sebavedomie. Je fajn vidieť, že dnes (v nedeľu) narábal s pneumatikami skutočne veľmi dobre, vďaka čomu sa mu podarilo predbehnúť niektorých ľudí. Myslím si, že keď všetko dáte dokopy, výsledky sa dostavia,“ dodal Krack.