logo F1online.sk

Russell lamentuje: Räikkönen ho obral o prvé body

George Russell
© Twitter/Williams
Ladislav Király
Ladislav Király12. 10. 2020

George Russell sa po Veľkej cene Eifelu nevie zbaviť pocitu, že mohol získať svoje prvé body. Napokon sa mu to nepodarilo kvôli jazdeckej chybe Kimiho Räikkönena, ktorý svoje auto dostatočne nedobrzdil a dvojica kolidovala.

Russellovo auto bolo sčasti vymrštené do vzduchu, okrem toho dostal defekt a napokon utrpel aj poškodenia, s ktorými nemohol pokračovať. Komisári Räikkönena potrestali desiatimi sekundami a dvoma trestnými bodmi.

„Bolo to frustrujúce,“ povedal George Russell po vystúpení z auta. „V šikane predtým som predstihol Sebastiana, ale následne sa na mňa nalepil – v televízii to asi nebolo vidieť. Vďaka tomu sa dostal do dosahu DRS a Kimi bol takisto hneď za nami. Išiel som po vonkajšej strane a nechal som tam veľa miesta, ale Kimi podľa mňa za Sebastianom zablokoval kolesá a potom mu ušla zadná časť.“

Fínsky pretekár je od nedele najskúsenejším jazdcom histórie, pretože absolvoval už svoju 324. veľkú cenu. Aj jemu sa však prihodila takáto vec, na ktorú doplatil mladý, doposiaľ ešte nebodujúci pilot.

„Aj taký je pretekársky šport. Všetci na to tlačíme a niekedy to nie je jednoduché,“ hovoril ďalej Russell. „Ale hnevá ma to, pretože auto sa správalo dobre a vzhľadom na vývoj pretekov sme podľa mňa mohli zabodovať. V tejto chvíli je však bohužiaľ všetko proti nám.“

Pre Williams to bolo o to horšie, že priami konkurenti tohto tímu zabodovali. Romain Grosjean z Haasu získal dva body, Antonio Giovinazzi z Alfy Romeo jeden. Russell je presvedčený o tom, že tieto tímy nie sú rýchlejšie, len majú viac šťastia.

„Haasu a Alfe to v týchto pretekoch vyšlo lepšie. Nie sú rýchlejší ako my a nemyslím si, že by niečo spravili lepšie, no aj tak sa šťastie naklonilo na ich stranu. Na našu nie. Už viackrát sme mali ozaj dobré preteky a v porovnaní s nimi sme skončili vyššie – ale vtedy nevypadlo päť áut stredu poľa, pričom presne to rozhoduje o tom, či zabodujete alebo nie,“ dodal George Russell.