logo F1online.sk

Dvojbodový Grosjean šiel cez bolesť: Myslel som si, že je zlomený

Romain Grosjean
© Haas
Milan Kubala
Milan Kubala11. 10. 2020

Romain Grosjean v nedeľu jazdil s miernym hendikepom potom, čo mu ľavý ukazovák vo vysokej rýchlosti trafil kamienok. Avšak, práve počas týchto pretekov sa konečne zaradil medzi pilotov, ktorí v tejto sezóne bodovali.

Čo sa teda v tom úvode pretekov stalo? V zóne pre novinárov vysvetľoval Romain Grosjean: “Bol som trochu nedotáčavý a Kimi vyšiel na štrk. Nejaký kamienok ma trafil priamo do kĺbu na ukazováku. Je fialový, teraz je to lepšie, ale bolo to dosť bolestivé.”

Pilotovi Haasu určite nepomohlo, že na Nürburgringu bolo tak chladno. Na zimu v kokpite sa sťažoval napríklad aj Daniel Ricciardo. S boľavým prstom to určite nebola zábava. “Najskôr som si naozaj myslel, že je zlomený, ale môžem s ním hýbať. Pár kôl som ho nemohol používať, jazdil som s vystretým ukazovákom.”

Romainovi Grosjeanovi vyšla jednozastávková stratégia, pokúsil sa o ňu ako jediný, keď na rozdiel od svojich súperov počas fázy SC nezastavil. Grosjean sa bál toho, že o svoju vtedajšiu desiatu priečku príde v prospech jazdcov, ktorí zastavili buď počas fázy SC alebo o niečo skôr a mali novšie gumy ako on. Pripomeňme, že Grosjean bol na 22 kôl starých hardoch.

“Keď na trať vyšlo bezpečnostné vozidlo, neboli to pre mňa veľmi dobré správy, ale podarilo sa nám pneumatiky opäť dostať na vyššie teploty a udržať si tú deviatu priečku. Sú to dobré správy,” potešil sa Grosjean.

Pre Haas sú to prvé body od desiateho miesta Kevina Magnussena z Maďarska. “Veľmi sa teším so všetkými v tíme a tiež kvôli všetkej tej tvrdej práci, ktorú sme v poslednom období odviedli. Od prvých pretekov v Silverstone sme s autom dosť tlačili, postupne sme sa zlepšovali a dnes nám to všetko vyšlo.”