logo F1online.sk

Vettel po ďalšom šmyku: Veľa som riskoval

Sebastian Vettel
© Twitter/Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala11. 10. 2020

K Sebastianovi Vettelovi v posledných rokoch neodmysliteľne patria hodiny a šmyky. Ďalší nešťastný moment zažil v úvode domácej Veľkej ceny Eifelu, keď to podľa svojich slov zrejme prehnal a pokazil si tým celý zvyšok nedele.

Štvornásobný majster sveta stratil kontrolu nad svojím Ferrari v jedenástom kole. V nájazde do prvej zákruty sa pokúsil dostať poza Alfu Romeo na druhú stranu trate, no roztočil sa, zničil si stredne tvrdé pneumatiky a musel zamieriť do boxov.

“Snažil som sa postupovať dopredu a dosť som riskoval. Takto s odstupom času som asi riskoval až príliš. Myslím, že kontrolu nad autom som stratil, keď som križoval ten vzduchový vak. Určite to nebol zámer, zničil som si šancu na lepší výsledok,” ľutuje moment z jedenásteho kola Sebastian Vettel.

Ľutuje ho hlavne preto, že na tvrdej zmesi mal problém niekoho predbehnúť. “Veľmi, veľmi ťažko sa mi predbiehalo a bolo veľmi ťažké jazdiť za niekým. Poriadne som získaval až v poslednej časti rovinky.”

Vykúpením bol pre Sebastiana Vettela výjazd bezpečnostného vozidla, vďaka ktorému sa zbavil tvrdých pneumatík a nasadil mäkkú zmes. Túto šancu Vettel nevyužil, keď si nedokázal poradiť s desiatym Giovinazzim v súboji o posledný bod.

“Po tom safety care na konci sme si mysleli, že máme nejakú šancu na body. Bojovali sme s Magnussenom a snažili sme sa predbehnúť Giovinazziho. Nakoniec sme nedokázali vziať si ten posledný bod. Bol to ťažký deň,” pokračoval Vettel unavene. “Myslím si, že sme boli o trochu rýchlejší, než čo naznačuje pozícia, kde sme skončili, ale bolo to náročné. Nie sú to prvé preteky, v ktorých sme sa zasekli. Škoda, že si neodnášame žiadne body.”