logo F1online.sk

V rušnom treťom tréningu najrýchlejšie Mercedesy, Leclerc tretí

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes-AMG F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 10. 2020

Tretí tréning pred Veľkou cenou Eifelu, ktorý bol vlastne tréningom prvým, priniesol hromadu akcie. Tímy potrebovali aspoň trochu dobehnúť zameškaný piatok, na trati preto bolo poriadne husto. Najrýchlejšie časy napokon zajazdili piloti Mercedesu, rýchlejším z dvojice pilotov bol opäť „tréningový špecialista“ Valtteri Bottas.

Mercedesy sa od úvodu trošku trápili a na čele sa pomerne dlho držal Max Verstappen. Toho lídri šampionátu zosadili až nejakým tretím alebo štvrtým kvalifikačným pokusom. Rýchlejším z dvojice bol opäť Valtteri Bottas, ktorého jazdecký prejav pôsobil veľmi sebaisto. Jeho tímový kolega Lewis Hamilton sa nevyhol chybám, no nutno podotknúť, že jeden rýchly pokus prekazili britskému šampiónovi žlté vlajky.

Hlavným konkurentom Mercedesu mal byť Red Bull, ktorému by mala aktuálna situácia (najmä z pohľadu pneumatík) dokonale vyhovovať. Max Verstappen však tréning zakončil „len“ na štvrtom mieste so stratou viac ako šiestich desatín.

Veľmi dobre sa na Nürburgringu predviedli piloti Ferrari. Tí sa väčšinu tréningu trápili, na svoje vyváženie sa sťažoval Sebastian Vettel, spokojnosť neprejavoval ani Charles Leclerc. Vo svojich posledných pokusoch však piloti Scuderie vystrelili poradím. Leclerc skončil tretí ani nie pol sekundy za Bottasom, Vettel zajazdil piaty najrýchlejší čas.

Kľúčové budú v Nemecku pneumatiky, ktoré boli lajtmotívom tretieho tréningu. Max Verstappen sa sťažoval, že guma sa stihne vydroliť ešte pred nájazdom do rýchleho kola a veľmi podobne sa vyjadrili i ďalší jazdci.

Na záver ešte dodáme, že tretieho tréningu sa nezúčastnil Lance Stroll, ktorý sa necíti dobre. Na okruh už dorazil Nico Hülkenberg ako potenciálny náhradník. Verdikt by sme sa mali dozvedieť pred štartom kvalifikácie.