logo F1online.sk

Nürburgring dostal súhlas na 20 000 divákov, predaj vstupeniek spúšťa v utorok

Štartový rošt VC Toskánska 2020
© Pirelli Motorsport
Ladislav Király
Ladislav Király21. 9. 2020

Predstavitelia okruhu Nürburgring v pondelok oznámili, že počas Veľkej ceny Eifelu budú môcť na tribúnach privítať až 20 000 divákov. Predaj víkendových vstupeniek, ktorých cena začína na sume 199 eur, rozbehnú už v utorok.

Formula 1 sa na Nürburgring vráti po siedmich rokoch a bude to pomerne zaujímavé. Nemecko totiž postupne začína sprístupňovať športové podujatia a na tribúny už púšťa určité obmedzené množstvo fanúšikov. Počty nových nakazených v krajine nie sú mimoriadne vysoké a ťažiť z toho budú aj organizátori blížiacej sa veľkej ceny (9. až 11. október).

Promotéri sa však musia držať niekoľkých pravidiel; vstupenky môžu predávať len online, len na meno a len na presnú sedačku. Ak by sa potom ukázalo, že niekto zo sediacich bol nakazený, úrady by vedeli vyhľadať všetkých ľudí okolo neho a otestovať ich.

Fanúšikovia budú okrem toho vopred informovaní o tom, ako majú postupovať a ako majú udržiavať odstupy. Každá tribúna bude mať vlastné parkovisko a všetko bude zariadené tak, aby prichádzalo len k minimálnym medziľudským kontaktom – s fanúšikom z inej tribúny sa jednoducho nikto nestretne. Cestou na svoje miesto bude musieť mať každý nasadené rúško.

V prvom kroku sa rozbehne predaj vstupeniek na tribúny T3 a T4a, ktoré boli do určitej miery otvorené už aj počas pretekov DTM a ADAC GT Masters. Okrem toho sa začnú predávať lístky aj na tribúnu T5b vo Ford-Kurve, pričom práve tu budú najlacnejšie, a to za spomínaných 199 eur.