logo F1online.sk

Kubicovi sa nepáči kritika F1: Čo to má znamenať?

Robert Kubica
© Twitter/Alfa Romeo
Ladislav Király
Ladislav Király21. 9. 2020

Aktuálny testovací jazdec Alfy Romeo a pretekár DTM Robert Kubica nerozumie, prečo je Formula 1 zas a zas z mnohých strán kritizovaná. Neprestajne sa hovorí o nude a jednotvárnosti, ale podľa neho to netreba vnímať takto.

„Čo má znamenať táto kritika Formuly 1?“ položil si rečnícku otázku. „V kráľovskej motoristickej triede pritom vždy boli fázy dominancie. Keď piloti niečo také hovoria, vnímajú všetko len zo svojej perspektívy a pritom v strede poľa zažívame viacero grandióznych bojov s fascinujúcimi pretekárskymi stratégiami.“

„Áno, na čele môže byť dianie tak trochu monotónne. Je normálne, že fanúšikovia by vpredu chceli vidieť viac jazdcov a chceli by zažívať lepšie preteky. Treba však pochopiť aj to, ako tento šport funguje,“ skonštatoval Poliak, ktorého slová cituje Speedweek.

„Ak by sme mali medzi stajňami menšie odstupy, tak by boli preteky automaticky zaujímavejšie. Tu však nejde len o počet predbiehacích manévrov, pretože ak by sme ich mali veľa, už by sme si zvykli a tiež by to nebolo zaujímavé.“

„Máme aj preteky, v ktorých sa o napätie stará stratégia, len to divákom treba vedieť aj vysvetliť. Na to, aby boli fascinovaní, musia pochopiť aj takéto záležitosti. Napokon je na všetkých z nás, aby sme sa postarali o to, že divák to všetko pochopí,“ dodal Robert Kubica.

Súvisiace články