logo F1online.skF1online.sk

Norris v druhom tréningu zaskočil Verstappena, Ricciardo smeruje do nemocnice

Oscar Piastri a Daniel Ricciardo
© Screenshot/FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 8. 2023

Druhý tréning na Veľkú cenu Holandska priniesol niekoľko zaujímavých momentov. Trochu prekvapivo ho ovládol Lando Norris, ktorého nedokázal Max Verstappen prekonať ani s niekoľkými pokusmi na mäkkých pneumatikách. Tréning poznačili aj nehody Oscara Piastriho a Daniela Ricciarda.

Dvojica Austrálčanov havarovala v úvodnej fáze tréningu v tretej zákrute. Najprv sa tam roztočil a skončil v bariére pilot McLarenu, následne tam havaroval aj jazdec AlphaTauri, ktorý si pravdepodobne nevšimol varovanie žltými vlajkami.

Daniel si po vystúpení z auta držal zranené zápästie. Zdravotnícke stredisko opustil so zafixovanou rukou a momentálne je na ceste do nemocnice na ďalšie vyšetrenia. Dianie okolo Ricciarda budeme aj naďalej pozorne sledovať.

Tréning medzitým pokračoval a po reštarte sa piloti vyhrnuli na trať na mäkkých pneumatikách. Fantastický čas zajazdil Lando Norris, ktorého nedokázal prekonať ani Max Verstappen. Holanďan to skúsil dokonca viackrát, ale napokon rezignoval a uspokojil sa s druhým miestom. Tímu sa pritom posťažoval na správanie monopostu v stredne rýchlych zákrutách.

Zuby cerí v Zandvoorte aj Williams. Alex Albon púta v Holandsku podobnú pozornosť ako v Silverstone a jeho tretie miesto je dôkazom, že by sa partička z Grove mohla zaradiť k príjemným prekvapeniam víkendu. Konkurencieschopne vyzerá aj AlphaTauri, ktoré malo po Ricciardovej nehode na trati len Júkiho Cunodu. Japonec obsadil pekné piate miesto za Lewisom Hamiltonom.

Veľkou záhadou zostáva forma Ferrari. Piloti Scuderie sa ani v druhom tréningu nezmestili do najlepšej desiatky, keď Leclerc skončil jedenásty a Sainz až šestnásty. Monacký pretekár však vôbec nebol spokojný so svojím kolom, pričom ho zajazdil až na tretí pokus, keď predchádzajúce dva pre chyby prerušil predčasne.

FOM

Súvisiace články

Diskusia