logo F1online.sk

Prvý tréning poznačil dážď, Pérez opäť ukázal celému svetu podlahu Red Bullu

Nehoda Sergia Pereza
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 7. 2023

Úvodné jazdy v Maďarsku sa v podstate neuskutočnili, pretože tie krátke minúty pred spustením dažďa v podstate vyplnil Sergio Pérez svojou nehodou. Mexičan havaroval po školáckej chybe už po troch minútach, čím prvý tréning vlastne ukončil.

Výsledky sú teda nevypovedajúce, keďže časy pochádzajú zo samotného záveru tréningu, keď sa niektorí (nie všetci) piloti vydali na trať na pneumatikách do prechodných podmienok. Najrýchlejšie časy zajazdili George Russell, Oscar Piastri a Lance Stroll. Z týchto výsledkov však nie je možné nič čítať. Očakávame, že rozhodujúca časť víkendu sa bude jazdiť na suchu.

Najdôležitejšou udalosťou prvého tréningu je nehoda Sergia Péreza, ktorý v nájazde do piatej zákruty vyšiel na trávu a jeho Red Bull sa roztočil v nekontrolovateľnom šmyku. Monopost značne poškodil a maršali ho museli zdvihnúť do vzduchu, na čom si „zgustli“ prítomní fotografi, ktorí nám opäť ukázali najrýchlejší monopost na rošte zospodu. Pre Mexičana je to ďalší frustrujúci okamih a tlak na jeho pleciach sa nepochybne zvyšuje.

Nasledujúce minúty prebiehali pokojne. Na trať sa len občas vydal niektorý z jazdcov, aby si vyskúšal podmienky. Za takýchto okolností toho však nemôžete veľa získať, naopak, môžete všetko stratiť. Na vlastnej koži sa o tom presvedčil aj Carlos Sainz, ktorý sa roztočil na výjazde z tretej zákruty. Našťastie, poškodil si len predné krídlo a mohol pokračovať. Podobné škody spôsobil svojmu tímu v neskoršom priebehu aj Júki Cunoda.

Viac sa dozvieme o 17:00, keď začína druhý voľný tréning.

Súvisiace články