logo F1online.skF1online.sk

BBC: Výmena jazdcov v Red Bulle je možná, Haas oznámi príchod Ocona

Sergio Pérez a Helmut Marko
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 7. 2024

Prestupový kolotoč v roku 2024 patrí k tomu najdivokejšiemu, čo sme za posledné roky videli. K zmenám došlo alebo dôjde prakticky v každom tíme a ešte zďaleka nie je koniec. Na povrch vychádzajú stále nové a nové informácie a vylúčené nie sú ani výmeny pilotov v priebehu sezóny.

Oficiálne zostáva voľných už len šesť miest. Jednu sedačku majú voľnú tímy Alpine, Haas, Sauber, Mercedes, VCARB a Williams. Na tieto miesta máme niekoľko väčších či menších favoritov, pritom oznámenie niektorých prestupov sa považuje za formalitu.

„BBC Sport sa dozvedelo, že Esteban Ocon podpísal zmluvu s Haasom. Oficiálne oznámenie sa očakáva v najbližšej dobe – možno už pred víkendom v Maďarsku,“ napísal známy reportér britskej televízie Andrew Benson vo svojej pravidelnej rubrike „otázky a odpovede“. „Vychádza to z dobre informovaných zdrojov blízkych Haasu a Mercedesu, ktorý naďalej riadi Francúzovu kariéru.“

Ďalší priebeh na prestupovom trhu zostáva podľa BBC zahalený rúškom tajomstva. Sedačky v Alpine, Sauberi alebo Williamse sú naďalej neobsadené a na trhu máme mená ako Carlos Sainz či Valtteri Bottas, ktorých budúcnosť zostáva podľa Bensona „neznáma“.

Zmeny v Red Bulle sú možné už v priebehu sezóny

Otázka jazdeckej zostavy v Red Bulle a sesterského tímu VCARB zostáva veľkým otáznikom a predmetom značného záujmu. Sergio Pérez vytlačil z tituliek aj telenovelu okolo nového pôsobiska Carlosa Sainza. Príšerné výkony mexického pretekára viedli k špekuláciám, že napriek novej zmluve, ktorú podpísal po víkende v Miami, môže Checo prísť o svoje miesto ešte v priebehu tejto sezóny.

Aj Benson potvrdil, že stať sa môže čokoľvek. „Pérez je pod veľkým tlakom a otázky visia aj nad pozíciou Daniela Ricciarda v RB, hoci v posledných pretekoch ukázal zlepšenú formu. Urobí Red Bull zmenu? Je to celkom možné,“ hlási reportér BBC, ktorý však pripomína zmenu rozloženia síl v stajni z Milton Keynes.

„Rozhodnutie leží na pleciach Christiana Hornera – poradca Red Bullu Helmut Marko nemá po skončení mocenského boja taký vplyv. Horner podporuje Ricciarda a zatiaľ nič nenaznačil na margo budúcnosti Péreza a Lawsona okrem výroku, že Mexičan sa musí vrátiť do formy. Okrem toho, Horner len nedávno podpísal zmluvu s Pérezom na ďalšie dva roky. Keby ho vyhodil alebo degradoval, trochu by sa strápnil,“ skonštatoval Benson.

Súvisiace články

Diskusia