logo F1online.skF1online.sk

Ricciardo o Villeneuvovi: Ja by som takto na nikoho nezačal kydať

Daniel Ricciardo
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala17. 8. 2024

Veľká cena Kanady priniesla aj menšiu mediálnu prestrelku medzi Danielom Ricciardom a majstrom sveta z roku 1997 Jacquesom Villeneuvom. Kanaďanove slová sa vtedy Ricciarda dotkli a na kritiku reagoval dosť podráždene. Teraz vysvetlil, prečo ho mal Villeneuve tak sklamať.

Kanadský šampión sa pred víkendom v Montreale zamýšľal nad tým, čo vlastne Ricciardo ešte stále robí v efjednotke a či si svoje miesto zaslúži. Už niekoľko rokov vraj totiž každý tím musí skákať okolo neho a snažiť sa mu monopost prispôsobiť, čo sa vraj pri jazdcovi Ricciardovho kalibru nerobí. Ricciardo následne reagoval vyhlásením, že Villeneuve si “priveľakrát udrel hlavu”.

Pred štartom letnej prestávky sa Daniel Ricciardo k tejto situácii vrátil a prezradil, ako to vníma s odstupom času. “V Montreale Jacques niečo splietal a pri niektorých veciach som cítil krivdu,” hovorí pre britský Mirror. “Hovorím si, dobre, ak ma chcete skúšať, poďme na to!”

Austrálčan by vraj sám nič také nečítal, ale v padoku sa o tom predsa len dozvedel. Zamrzelo ho, že práve Villeneuve so svojimi skúsenosťami z Formuly 1 ho začal kritizovať. Vraj má vedieť, čo to obnáša jazdiť v kráľovnej motoršportu, a preto by mal voliť chápavý pohľad. “Myslím si, že som na to dobre zareagoval. Obyčajne to ja nečítam, ale tím vám o tom dá vedieť, aby ma pripravil na veci, ktoré padli v rozhovoroch. Celkom ma to vie naštartovať. Toto je však aj majster sveta, teda Jacques, takže je to človek, ktorý tento šport pozná.”

“Mohol by som komentovať iných jazdcov a hovoriť, že si prechádzajú náročným obdobím. Nikdy by som však nezačal na nikoho kydať, pretože sa dokážem vcítiť do ich kože a viem, čím si prešli. Toto je taký jedinečný šport, že nemôžete skrátka naskočiť do auta a skúsiť si to,” vysvetľoval.

Ricciardovi nakoniec víkend vyšiel a domov odchádzal spokojný, že to ukázal nielen Villeneuvovi, ale celému svetu. “Bol som z toho sklamaný, ale pomyslel som si, že ak niektorí ľudia takto uvažujú, je načase im pripomenúť, že som stále tu. Využil som to vo svoj prospech, ale je to v pohode. Viem, že ľudia majú rôzne názory. Pomyslel som si, že by som sa nemal rozčuľovať, ale motivovať.”

S novým šasi, ktoré dostal v Číne, sa mu začalo dariť a pred letnou prestávkou sa dokonca o ňom hovorilo ako o kandidátovi na sedačku Sergia Péreza. Táto sezóna má tak pre Ricciarda zatiaľ dve fázy.

“Určite to teraz začalo fungovať o čosi lepšie,” prikývol Ricciardo. “Kanada bola veľkým bodom obratu. Dostal som nové šasi a v Číne a Miami to šlo lepšie. Mal som zopár menej vydarených víkendov a v Kanade toho bolo veľa v stávke. Už sa hovorilo o tom, že by som mohol stratiť svoje miesto. Vedel som, že z nejakého dôvodu mi veci v predchádzajúcej časti roka nevychádzali tak, ako by som chcel, a že potrebujem pár vecí zmeniť.”

Súvisiace články

Diskusia