logo F1online.skF1online.sk

Ricciardo by vraj Audi odmietol: Buď Red Bull, alebo nič

Daniel Ricciardo
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 8. 2024

Štartové pole sezóny 2025 sa nám pekne zaplnilo. Počas holandského víkendu potvrdil Alpine v sedačke Jacka Doohana a oznámenie Andreu Kimiho Antonelliho v Mercedese sa považuje za formalitu. Zostávajú nám teda už len hádanky menom Audi a VCARB. Oba tieto celky neoznámili meno svojho druhého pilota, takže istotu nemá ani Daniel Ricciardo, ktorý podľa vlastných slov stavil všetko na jednu kartu.

V septembri očakávame oznámenie rozhodnutia o Liamovi Lawsonovi, ktoré bude zároveň rozhodnutím o Danielovi Ricciardovi. Jeden z nich dostane sedačku po boku Júkiho Cunodu. Keby však Austrálčan dostal košom, mohol by sa opäť nečakane vrátiť s Audi ako tímový kolega Nica Hülkenberga? Podľa jeho slov nie.

„Je to len Red Bull. Veľmi ma teší, že som späť tu,“ vyhlásil Ricciardo pred novinármi v Zandvoorte. „Pokiaľ ide o výkonnosť, je to príjemný pocit, keď sa nemusíte rozhliadať inde a nič vás nerozptyľuje. Môžem sa sústrediť len na jedno.“

„S týmto prístupom stavíte všetko na jednu kartu, ale takto podľa mňa dostanem zo seba maximum. Ak to nebude stačiť, tak taký je život. Váš život to zintenzívňuje, ale tiež zjednodušuje, takže si myslím, že takýto prístup je najlepší. Nie je v tom žiadna tvrdohlavosť, jednoducho nechcem byť inde,“ zopakoval Ricciardo.

Vyzerá to, akoby sa Ricciardo poučil zo svojho prvého odchodu z Red Bullu, keď kývol na milióny od Renaultu a od tej chvíle išla jeho kariéra z kopca. Možno sa však len snaží zalíškať Red Bullu a v skutočnosti za jeho chrbtom tajne rokuje s Audi, ale z týchto slov to vyzerá, že tieň prvého odchodu z Milton Keynes Daniela naďalej prenasleduje.

„Nebudem sa tváriť, že mi všetci volajú a hovoria, že keď mi to nevyjde, majú pre mňa niečo ďalšie. Podľa mňa som však už dosť otvorene vyjadril, že nemám záujem. V posledných pár rokoch som preskakoval z miesta na miesto a to samo osebe môže byť unavujúce,“ vysvetlil austrálsky pretekár.

„Mám pocit, že som pracoval pre to, aby som sa dostal až sem a Red Bull mi dal príležitosť na návrat. Nechcem to len tak zavrhnúť. Pre mňa neexistuje žiadna ďalšia možnosť. Toto je to pravé,“ dodal Ricciardo.

Súvisiace články

Diskusia