logo F1online.skF1online.sk

Podľa Gaslyho si Cunoda myslí, že si zaslúži viac: Ja by som ho posadil do Red Bullu

Júki Cunoda a Pierre Gasly
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 8. 2024

Výkony Júkiho Cunodu patria k veľmi príjemným prekvapeniam tejto sezóny. Dlho to vyzeralo, že japonský pretekár si nezaslúži miesto v F1 a Honde vďačí za všetko, ale v tomto ročníku si získal veľký rešpekt. Jeho bývalý tímový kolega a dobrý priateľ Pierre Gasly si myslí, že si zaslúži aj sedačku Red Bulle.

Francúzsky pretekár to zažil na vlastnej koži. Prvú šancu v Red Bulle dostal veľmi rýchlo, ale nedokázal sa uchytiť. Po návrate do Toro Rosso (neskôr AlphaTauri) sa však vrátil do skvelej formy a túžil po druhej šanci v hlavnom tíme.

S Red Bullom vtedy verejne koketoval a otvorene do médií prehlásil, že si zaslúži miesto, ktoré vtedy patrilo Alexovi Albonovi. Cunoda v tejto sezóne urobil niečo veľmi podobné, ale rovnako ako pred rokmi Gasly, aj v tomto prípade si Red Bull miesto neho vybral radšej Sergia Péreza.

„Vždy hovorím, že Júki je veľmi rýchly,“ povedal Gasly, ktorého cituje Motorsport.com. „Videl som to na vlastné oči. Dokázal to v posledných rokoch a bude to dokazovať aj naďalej.“

„Hovoril som s ním o tom a ja viem, že chce viac. Cíti, že si zaslúži viac. Sám som bol v minulosti v podobnej pozícii. Preto som mu povedal, nech pokračuje v tom, čo robí. Ak bude konkurencieschopný, skôr či neskôr dostane dobré miesto,“ sľubuje svojmu starému priateľovi Gasly.

„Nie je v ľahkej pozícii. Osobne by som bol rád, keby dostal šancu v Red Bulle, ale ja nie som Helmut Marko,“ dodal Gasly.

Pridal sa aj Daniel Ricciardo, ktorý by dnes už možno bol pilotom Red Bullu, keby podával výkony na úrovni Cunodu. Málokto očakával, že japonský mladík bude pre skúseného Austrálčana takou prekážkou. Situácia v tíme RB však nakoniec dokonalo zahrala do karát Pérezovi, ktorý si aj vďaka tomu udržal sedačku.

„Myslím si, že Júki v posledných rokoch veľmi vyrástol a ukazuje skvelé schopnosti a rýchlosť. Povedal by som, že dnes je tiež konzistentnejší,“ myslí si Ricciardo. „Neviete však, čo sa stane, keď postúpi na ďalšiu úroveň. Keď sa pozriete na Monzu v roku 2021, ja som vyhral, Lando skončil druhý. Nasledujúci víkend stál na pole position a viedol preteky. V ten deň však skúsenosti a pokoj priniesli víťazstvo Lewisovi Hamiltonovi a Lando prehral. Možno to v tej chvíli bolo na Landa až príliš.“

„Chcem tým povedať, že kým sa nedostanete do tej pozície, tak skrátka neviete, či to dokážete. Všetci sme rýchli, ale ide o to, kto sa dokáže rozhodovať a zostať najpokojnejší. Júki na to časom odpovie. Ja zaňho určite nehovorím ‚nie‘. Podľa mňa na to má, ale je to na ňom,“ dodal austrálsky pretekár.

Súvisiace články

Diskusia