logo F1online.skF1online.sk

Vo Ferrari opäť vládne harmónia. Leclerc a Sainz si všetko vydiskutovali

Charles Leclerc a Carlos Sainz
© SF Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala27. 6. 2024

Charles Leclerc a Carlos Sainz si v Barcelone poslali cez médiá pár odkazov. Keď ochladli horúce hlavy, dvojica sa stretla a všetko prebrala bez zbytočných emócií. Napokon si piloti Ferrari podali ruky.

Po pretekoch v Španielsku sa Charles Leclerc posťažoval na svojho kolegu za to, že neuposlúchol tímové príkazy a nielen, že ho predbehol a poškodil mu predné krídlo, ale že stratená sekunda ho v závere veľkej ceny pripravila o šancu zaútočiť na Georgea Russella. Keď sa Sainz o Leclercovej nespokojnosti dozvedel, odkázal, že jeho kolega sa veľmi často na niečo sťažuje.

Od tohto momentu uplynuli štyri dni, čo stačilo na to, aby sa rany oboch jazdcov zahojili. Charles Leclerc vraj nemá obavy, že by to malo nejaký vplyv na ich spoluprácu. “Na náš vzťah žiaden. V nedeľu v noci sme odišli tým istým lietadlom. Šlo len o to stretnúť sa. Všetko je v poriadku. Ako vždy sme to prediskutovali.”

“Myslím si, že takáto vec sa zvonka vždy javí ako niečo veľké. My sa však už dlhé roky veľmi dobre poznáme a vieme, že po pretekoch je v padoku napätie. Obaja sme sa ocitli v zápale emócií, jeden z druhého sme boli sklamaní. Potom sme sa porozprávali a všetko je fajn,” ubezpečil pred víkendom v Rakúsku.

Takýmto momentom sa vo Formule 1 nedá vyhnúť, ak v jednom tíme pôsobia dvaja piloti, ktorí sú na podobnej výkonnostnej úrovni. Musia byť však ochotní hodiť za hlavu staré škriepky a vždy sa pomeriť.

“Smerom do budúcna mi náš vzťah nerobí starosti. Bolo to len jedno podujatie a preteky, v ktorých to bolo trochu napäté, čo sa stalo aj v minulosti a možno to nie je poslednýkrát. Zakaždým sme to však zvládli vďaka tomu, že sme sa spolu porozprávali. Smerom do budúcna je všetko fajn. Nemám vôbec starosti,” opakovane ubezpečil Charles Leclerc.

V neposlednom rade monacký rodák prezradil, že po oznámení príchodu Lewisa Hamiltona a tým pádom spečatení odchodu Carlosa Sainza v tíme nedošlo k výraznej zmene dynamiky medzi kolegami. S Carlosom Sainzom sa mu pracuje rovnako ako v minulosti.

“Nie, funguje to veľmi dobre. Táto otázka zrejme prišla pre to, čo sa stalo na posledných pretekoch. Avšak, aj v minulosti sme zažili takéto chvíle, keď to medzi kolegami začalo trochu škrípať, najmä, keď sme tak blízko vedľa seba,” pripomína víťaz šiestich veľkých cien.

“Ide skôr o to, ako sa s tým následne vysporiadate tvárou v tvár. Toto medzi mnou a Carlosom funguje veľmi dobre,” doplnil s odkazom, že obaja sú “profesionáli”.

Súvisiace články

Diskusia