logo F1online.skF1online.sk

Verstappen: Nemôžem sa len tak zobrať a odísť, takto to nefunguje

Max Verstappen
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala27. 6. 2024

Toto Wolff už ikskrát v tejto sezóne vyhlásil, že Max Verstappen sa ešte definitívne nerozhodol zostať v Red Bulle a Max Verstappen už ikskrát poprel špekulácie, že by uvažoval nad odchodom. Po štvrtku v Rakúsku sa toto počítadlo navýšilo na iks plus jeden.

Zmluva Maxa Verstappena je ešte poriadne dlhá a trvá až do roku 2028. To mu však nebráni odísť z Red Bullu, keďže má k dispozícii žolíka v podobe Helmuta Marka. Športový poradca mu mal prisľúbiť, že ak bude chcieť z tímu odísť, najskôr odíde on. Holanďan by vďaka tomu mohol aktivovať výstupnú klauzulu v zmluve, ktorá mu umožňuje odísť v prípade, že Marko bude v tíme chýbať.

Toto Wolff je presvedčený, že Verstappen o tom uvažuje pre silnejúcu konkurenciu, mocenský boj v Red Bulle, motorový program a vyhliadky na rok 2026. Cez víkend v Španielsku dokonca generálny riaditeľ automobilky Ola Källenius odkázal že Max by “v striebornej vyzeral dobre”.

Štvrtková tlačová konferencia by nemala ten správny šmrnc, keby sa Max Verstappen k tejto téme nemusel vrátiť. Dostal totiž otázku, či na konci sezóny odíde zo svojho tímu, ak už nebude mať konkurencieschopný monopost.

“Nemyslím si, že takto to funguje vo Formule 1, že sa zrazu zodvihnete a zahlásite: Tak sa majte, chlapci! Takto to nefunguje,” zareagoval Max Verstappen. “S tímom mám dlhodobú zmluvu a som tu veľmi šťastný. Ako som povedal predtým, koncentrujeme sa už aj na budúci rok a čo by sme vedeli na auto nasadiť. To by vám malo povedať dosť o tom, kde budem jazdiť v budúcej sezóne.”

Priority trojnásobného majstra sveta sa nemenia. Stále trvá na tom, že cieľom je mať pod zadkom konkurencieschopný monopost. “Je prirodzené, že ľudia o tom rozprávajú, ale pre budúcnosť je najdôležitejšie mať konkurencieschopné auto.”

“V tejto chvíli je to veľmi tesné, ale v tíme veľmi dobre pracujeme na tom, aby sme sa zlepšili. Už som to v tíme povedal. Pracujeme a koncentrujeme sa aj na ďalší rok, aby sme opäť boli konkurencieschopní,” odkázal.

Max Verstappen sa však už celý rok okolo tejto témy trochu vrtí. Jednoznačné a jednoslovné potvrdenie jeho zotrvania v Red Bulle sme zatiaľ nepočuli. Na tlačovke teda prebehla aj takáto výmena medzi ním a portálom motorsport.com.

Novinár: Dnes sme trochu tancovali okolo tejto témy. Mohol by si nám poskytnúť jednoduché áno alebo nie, či budeš jazdiť za Red Bull v budúcej sezóne?
Verstappen: Nedostali ste ho z mojej predchádzajúcej odpovede?
Novinár: Mohol by si to povedať?
Verstappen: OK, áno. To som aj povedal. Už pracujeme na budúcoročnom aute. Keď ste na to plne koncentrovaní, myslím si, že to znamená, že budete za daný tím aj jazdiť.

Súvisiace články

Diskusia