logo F1online.skF1online.sk

Nemecká polícia zatkla a obvinila dvoch mužov z vydierania Schumacherovcov

Michael Schumacher
© Mark McArdle/Wikipedia Commons (CC BY-SA 2.0)
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 6. 2024

Je to smutné, ale nie je to prvý prípad. Stav Michaela Schumachera je od jeho nehody zahalený veľkým tajomstvom. Na svetlo sveta preniklo málo skutočných informácií, ale zato sme sa museli boriť s priam záplavou nezmyslov a hlúpostí. Je jasné, že akékoľvek relevantné správy majú obrovskú hodnotu a to sa snažia využiť niektorí zlomyseľní ľudia. Dvoch takých zatkli v Nemecku.

Zdá sa to neuveriteľné, ale aj po desiatich rokoch zostávajú šíky a sila rodiny okolo Michaela neuveriteľne pevné. Manželka Corinna, dcéra Gina a syn Mick svojho manžela a otca naďalej obdivuhodne chránia pred ľuďmi, ktorí sa neštítia ničoho.

Tento týždeň sa objavila správa o zatknutí dvoch mužov, ktorí sa v snahe získať milióny pokúsili vydierať rodinu Michaela Schumachera. Nemecký denník Bild priniesol informáciu, že tunajšia polícia v meste Wuppertal zatkla dvoch mužov, ktorí čelia obvineniu z vydierania.

„Vyšetrujeme prípad vydierania verejne známej osoby a zatkli sme podozrivých. V súčasnosti nemôžeme poskytnúť žiadne ďalšie informácie,“ povedal pre Bild hovorca prokuratúry Wolf-Tilman Baumert.

Nepoznáme presný charakter činnosti či vyhrážok zadržaných. Podľa článku nemeckého denníka sa muži okamžite postavili pred súd, ktorý ich poslal do väzby. Obvinení čelia žalobe z pokusu o vydieranie a v prípade dokázania viny im hrozí až päťročné väzenie.

Nie je to prvýkrát, čo Schumacherovci čelia podobným problémom. Našťastie, páchatelia väčšinou neboli nijak sofistikovaní, aj keď ani hrozby psychicky chorých ľudí neslobodno podceňovať. Jeden z vydieračov v roku 2017 dokonca v liste uviedol svoje číslo účtu, takže k jeho dolapeniu neboli potrební najlepší detektívi v Nemecku.

Súvisiace články

Diskusia