logo F1online.sk

Mick Schumacher: Idem po stopách svojho otca

Mick Schumacher
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár8. 2. 2024

Syn sedemnásobného šampióna sa najnovšie nechal počuť, že ide po stopách svojho otca. Ako tomu rozumieť? Nuž tak, že mladý Nemec bude rovnako ako v minulosti legendárny „Schumi“ pôsobiť v Enstone, ibaže za troška iných okolností. Zatiaľ čo Michael pretekal s tímom Benetton vo Formule 1, Mick sa vo farbách Alpinu predstaví vo WEC.

Michael Schumacher má na pôsobenie v Enstone iba tie najlepšie spomienky. S Benettonom totiž získal prvé dva majstrovské tituly, vďaka ktorým upútal pozornosť Ferrari, do ktorého následne prestúpil. Čo nasledovalo ďalej všetci dobre vieme.

Teraz sa v obdobných stopách ako 55-ročný Nemec vybral jeho syn Mick – aj on bude v pomerne mladom veku pôsobiť v Enstone, akurát nie v tíme Formuly 1, ale ako jazdec Majstrovstiev sveta vytrvalostných pretekov.

„Z pôsobenia v Enstone mám zvláštny pocit,“ nechal sa počuť niekdajší pilot Haasu. „A to preto, že tu v minulosti pôsobil môj otec, ktorý s Benettonom poháňaným motormi Renaultu získal svoje prvé majstrovské tituly. Mám pocit, že idem v jeho stopách.“

Schumacher sa s dnes už Alpinom predstaví vo WEC, v jednej z najpopulárnejších motoršportových súťaží, kde si okrem iného zmeria sily s Ferrari, ktoré sa ho po konci v F1 zrieklo. Bude mať preto motiváciu navyše tím z Maranella poraziť?

„Nemyslím si, že k ním budem pristupovať inak ako k ostatným súperom,“ vyslovil sa pre RaceFans Mick Schumacher. „Nazdávam sa, že sa všetci navzájom rešpektujeme a každý jeden z nás sa sústredí výlučne na pretekanie. Nech vyhrá ten najlepší.“

Hoci sa Schumacher v tejto sezóne vo Formule 1 neprestaví, v roku 2025 môže byť všetkému inak. Mnohým jazdcom totiž vypršia kontrakty a čo je najpodstatnejšie, po odchode Lewisa Hamiltona do Ferrari sa uvoľní jedno miesto v Mercedese. Zaujme ho Mick?

„Hamiltonov prestup všetkých, vrátane mňa, nepochybne šokoval,“ poznamenal víťaz šampionátu Formuly 2 z roku 2020. „Na druhej strane, každý musí robiť to, čo uzná za vhodné. Sám uvidím, čo sa stane v nasledujúcom roku alebo týždňoch,“ utrúsil tajnostkársky Schumacher. „V každom prípade som smerom do budúcnosti optimista,“ doplnil.