logo F1online.skF1online.sk

Od Schumacherovcov žiadali 15 miliónov. Trojica páchateľov čelí obvineniu z vydierania

Michael Schumacher, VC USA 2005
© Ryosuke Yagi/Wikipedia Commons (CC BY 2.0)
Milan Kubala
Milan Kubalavčera 14:08

Nemeckí prokurátori podali žalobu na trojicu mužov pre vydieranie, ktorého obeťou mala byť rodina Michaela Schumachera. Za to, že nezverejnia súkromné fotografie a videá sedemnásobného majstra sveta, žiadali vyplatenie 15 miliónov eur.

O podozrení z vydierania nemecké médiá písali už začiatkom leta, ale až teraz sa celý prípad dostáva pred súd, ktorý rozhodne o vine a treste páchateľov.

Podľa britského denníka The Guardian boli do vydierania zapletení traja páchatelia, ktorí mali získať fotografie Michaela Schumachera nielen z obdobia pred nehodou v alpskom lyžiarskom stredisku v roku 2013, ale aj po nej.

Hlavný obvinený, 53-ročný muž z mesta Wuppertal, mal inkriminované fotografie získať od rovnako 53-ročného člena bezpečnostnej služby, ktorý až do roku 2021 pracoval pre rodinu Schumacherovcov. Namiesto chránenia súkromia bývalého pretekára však zhotovil fotografie a videá, a následne materiál predal za “päťcifernú sumu”.

Nimi mal následne príjemca fotografií vydierať Schumacherovcov a požadovať 15 miliónov eur za to, že materiál nezverejní na takzvanom “darknete”. Rodinu kontaktoval prostredníctvom mailovej správy, do ktorej priložil aj ukážky z uniknutého materiálu. Za vydieranie a narušenie súkromia mu hrozí odňatie slobody až na pätnásť rokov.

Tretím obvineným je jeho 30-ročný syn, ktorý sa na vydieraní podieľal ako spolupáchateľ, keď mal pre svojho otca vytvoriť nevystopovateľnú emailovú adresu. Z tejto adresy následne prebehla celá mailová komunikácia.

Schumacherova rodina po obdržaní emailov kontaktovala úrady vo Švajčiarsku, kde po nehode stále žije. Švajčiarski vyšetrovatelia následne páchateľov vystopovali prostredníctvom telefónneho čísla, z ktorého mali v júni opakovane volať a dožadovať sa vyplatenia požadovanej sumy.

Súvisiace články

Diskusia