logo F1online.skF1online.sk

Magussena mrzí, že ho tím povolal do boxov tak skoro

Sergio Pérez a Kevin Magnussen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala13. 6. 2024

Haasu sa na štarte VC Kanady podaril majstrovský ťah, keď obom svojim pilotom nasadil pneumatiky do dažďa namiesto intermediálok. V úvodných kolách Kevin Magnussen s Nicom Hülkenbergom doslova lietali, no netrvalo to dlho. Podľa Magnussena zastávka v boxoch nebola načasovaná ideálne, a okrem toho trvala príliš dlho.

Meteorológovia avizovali napínavý štart veľkej ceny. Len pár desiatok sekúnd pred začiatkom zahrievacieho kola sa totiž malo rozpršať. Haasy ako jediné správne odhadli situáciu a na štarte obuli monzúnky s modrým označením.

Kevin Magnussen sa v priebehu troch kôl posunul o desať pozícií. S náskokom dvoch až štyroch sekúnd na kolo sa na konci tretieho kola ocitol na štvrtej priečke. Vzápätí však okruh začal schnúť a časy na prechodných pneumatikách rýchlo klesali.

“Vyzeralo to dobre. Rozhodli sme sa správne pre gumy do dažďa, ale myslím si, že potom sme prezuli na intermediálky príliš skoro, pretože sme museli nasadiť ešte ďalšie gumy do prechodných podmienok,” zamýšľal sa Kevin Magnussen, ktorého môže mrzieť aj pomalý pitstop. “Mohli sme úsek na monzúnkach natiahnuť, potom prezuť na intermediálky a zostať na nich.”

Magnussen prezul na konci siedmeho kola a hoci s načasovaním nebol spokojný, z hľadiska rýchlosti sa zdalo, že Haas sa v jeho prípade rozhodol správne. Nico Hülkenberg totiž na kolegu začal strácať najskôr jednu, ale pred zastávkou až štyri sekundy na kolo. Zostať na trati dlhšie by mu veľmi nepomohlo, pretože v 25. kole za bezpečnostným vozidlom aj tak všetci prezuli na nové intermediálky. A to vrátane spomínaného Nica Hülkenberga, ktorý na monzúnkach zvládol o päť kôl viac.

“Okrem toho sme mali veľmi pomalý pitstop. Mal som pocit, že sa nám núka príležitosť, ale nakoniec sme z nej nič nevyťažili,” povzdychol si Magnussen. V konečných výsledkoch obsadil dvanástu priečku. “Ani sme šialene nehazardovali ani nič podobné. Spravili sme to, čo bolo podľa nás správne vzhľadom na podmienky. Vyzeralo to OK, takže sme urobili správnu vec, no následne sme to nepotvrdili správnymi rozhodnutiami.”

Z vysielačky Kevina Magnussena

7. kolo. Inžinier za desiatou zákrutou volá Magnussena do boxov.
Mark Slade: Box, box, prosím, potvrď príchod do boxov.
Kevin Magnussen: Box-box. Box-box.
Slade: Zastavíme po intermediálky.

Keď však Kevin Magnussen dorazil k svojim mechanikom, nikto naňho nebol pripravený. Intermediálky boli stále v garáži. Magnussen sa rozbehol po takmer deviatich sekundách a prišiel o tri až štyri pozície.
Magnussen: Chlapci, prečo sme zastavili, keď sme na to neboli pripravení?
Slade: Mali sme byť pripravení. Neviem, čo sa udialo. Mali sme byť nachystaní. Niečo sa strašne pokazilo. Prepáč, Kevin.

Súvisiace články

Diskusia