logo F1online.skF1online.sk

Haas rokuje s pilotmi Alpinu, Bearmanova neskúsenosť vraj nie je problém

Oliver Bearman
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 6. 2024

Haas patrí medzi tímy, ktoré by pred budúcou sezónou mohli zmeniť oboch svojich pilotov. Nico Hülkenberg zamáva americkej stajni a namieri si to do Sauberu. Haas zatiaľ nevymenoval jeho náhradu a neurčil ďalší osud Kevina Magnussena. Väčšina zasvätených sa však v súčasnosti prikláňa k možnosti, že nový šéf Ajao Komacu vymení aj dánskeho pretekára.

Viacero renomovaných novinárov avizuje, že Haas speje v budúcej sezóne k jazdeckému zloženiu Esteban Ocon – Oliver Bearman. Samozrejme, nič ešte nie je na papieri. Tím naďalej zvažuje svoje možnosti a jeho šéf je pomerne otvorený v tom, aké riešenia má na stole.

„Esteban je na našom zozname, ale tiež rokujeme s druhým Francúzom,“ povedal ešte v Monaku šéf Haasu Ajao Komacu. „Veľmi rýchlo sa učím, ako funguje trh s jazdcami a vyjednávanie o zmluvách. Dúfam, že si budem počínať čo najlepšie.“

Haas sa okrem toho veľmi intenzívne zaoberá britským mladíkom Oliverom Bearmanom. Ten sa predviedol vo veľmi dobrom svetle pri svojej premiére s Ferrari na Veľkej cene Saudskej Arábie. Sezóna britského mladíka vo Formule 2 neprebieha ani zďaleka podľa jeho predstáv, ale Komacu upokojuje, že výkony v juniorke nie sú momentálne najdôležitejšie.

„Jeho výkony vo voľných tréningoch s naším tímom budú dôležitejšie než šampionát F2. Nemôžeme mu povedať krivé slovo. Skompletizoval celý program a odviedol veľmi dobrú prácu,“ povedal Komacu, s ktorého tímom odjazdil Bearman voľný tréning v Imole. Na otázku, akého jazdca hľadá, odpovedal japonský inžinier veľmi presne. „Niekoho rýchleho, kto je schopný poskytnúť jasnú spätnú väzbu a prispieť k vývoju monopostu, ale tiež nášho tímu. Skutočnosť, že Ollie je nováčik, pre nás nepredstavuje žiadny problém,“ dodal Komacu.

Súvisiace články

Diskusia