logo F1online.skF1online.sk

Zak Brown: Max sa asi prvýkrát začal potiť

Lando Norris, Oscar Piastri, Zak Brown
© LAT Images/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala20. 5. 2024

McLaren spravil v priebehu roka obrovský pokrok. Je taký veľký, že najväčším súperom Maxa Verstappena v Imole bol Lando Norris. Zak Brown si pochvaľuje to, ako funguje jeho stajňa, a teší sa, že jej zásluhou sa pomaly končí Verstappenova prechádzka ružovou záhradou.

Red Bull sa opäť tešil z víťazstva, ale v záverečných kolách musela celému boxovému múriku tuhnúť krv v žilách. Lando Norris sa pomerne rýchlo približoval a pneumatiky mal v lepšej kondícii. V cieli stratil na lídra šampionátu len 0,7 sekundy.

Zaka Browna si do priameho prenosu prizvali reportéri Sky Sports F1, aby zhodnotil víkend v Imole. Najskôr pochválil Oscara Piastriho, ktorý mal vraj tiež stáť na pódiu. “Oscar bol v kvalifikácii skvelý. My sme však spravili chybu, čo znamenalo, že musel štartovať až z piateho miesta. Vyzeralo to tak, že mal rýchlosť na Ferrari. Na tejto trati sa však ťažko predbieha a DRS zóny tu nie sú také dlhé.”

“Jazdil skvele, Lando jazdil skvele, tím odviedol super robotu, mali sme dobré zastávky a rozumnú stratégiu. Keby Oscar štartoval z prvého radu, myslím si, že sme mohli mať na pódiu dva monoposty,” vyhlásil generálny riaditeľ McLarenu.

Stajňa z Wokingu sa stále dvíha a už sme zvedaví, čo má pripravené do budúcna. Podľa Zaka Browna je v tejto chvíli všetko nastavené správne na to, aby pokračovala po tej istej trajektórii.

“Od druhej polovice minulej sezóny sme na tom dobre. Máme všetky potrebné ingrediencie. Našich dvoch jazdcov by som nevymenil za žiadnu inú dvojičku na rošte. Andrea [Stella] a jeho tím odvádzajú skvelú robotu, muži a ženy v továrni pracujú na vylepšeniach a aute, ktoré je rýchlejšie a rýchlejšie. Máme silné pitstopy,” vymenúva silné stránky tímu. “Potrebujeme na to aj naďalej tlačiť. Dnes sme možno prvýkrát videli, že Max sa začal trochu potiť.” Napokon aj Holanďan si vydýchol, keďže bez gripu a s Norrisom za chrbtom “takmer vrazil do tribúny”.

Zak Brown preto dostal otázku, či si myslí, že je ešte priskoro odpísať tento šampionát. “Red Bull má veľkú výhodu a stále sú to oni, koho treba zdolať. Do konca je ešte ďaleko. Najskôr musíme dobehnúť Ferrari a postarať sa o to, že nás Mercedes a ďalší nedostihnú. Musíme ísť krok za krokom. Ak budeme pokračovať v tom, čo sme začali, nevidím dôvod, prečo by Oscar a Lando tento rok nemohli vyhrať pár ďalších pretekov.”

Súvisiace články

Diskusia