logo F1online.skF1online.sk

Máme prácu, hovorí po sobote Pérez

Seergio Pérez
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 5. 2024

Piatok v Imole priniesol veľké zmeny. Na takýto deň sme v doterajšom priebehu sezóny neboli celkom zvyknutí. Red Bull sa trápil, Verstappen sa sťažoval a veľakrát sa ocitol mimo trate a ustarostené tváre sme videli aj v garáži tímu po skončení tréningu. Na pesimistické slová Maxa Verstappena nadviazal po skončení dňa aj jeho tímový kolega Sergio Pérez.

Ten svojou jazdou v podstate potvrdil, čo sme videli v prípade monopostu s číslom 1. Mexický pretekár bol v prvom tréningu o niečo pomalší a v druhom zajazdili obaja takmer identické časy. Red Bull však nevyzeral byť rýchly z pohľadu na časy ani z pohľadu na jazdu. Do Imoly pritom tím priviezol vylepšenia ako väčšina konkurencie. Čo sa teda stalo?

„Myslím si, že v noci nás čaká nejaká práca,“ povedal po piatku Pérez. „Pokúsime sa nájsť to najlepšie, pretože v kvalifikačných aj pretekových simuláciách potrebujeme niekoľko vecí doladiť. Povedal by som, že keď dokážeme nájsť dobrý balans na jedno kolo, budeme v dobrej pozícii pred štartom pretekov. V tomto smere teda zostávam optimistický.“

Ako po piatku uviedli viacerí, v sobotu sa všetko môže zmeniť. Meteorológovia hlásia zmenu počasia a dnes čaká testovacích pilotov na simulátore hromada roboty. Sobota tak môže nakresliť celkom iný obraz a uvedomujú si to aj v Red Bulle.

„Povedal by som, že v určitých okamihoch boli podmienky zložité. Dosť silno fúkalo a v tomto smere očakávame pred sobotou ďalšiu zmenu. Bude to zaujímavý deň,“ hovorí Pérez.

„Imola je náročný okruh zo starej školy. Je však dôležité, aby sme zostali sústredení. Čaká nás nejaká práca a potrebujeme sa uistiť, že z auta dokážeme vyťažiť maximum. Dúfajme, že v sobotu budeme v lepšej pozícii. Verím, že tento víkend sme naďalej v hre,“ dodal mexický pretekár.

Súvisiace články

Diskusia