logo F1online.sk

Sainz vraj neodmietol Audi: Nie je na tom štipka pravdy

Carlos Sainz
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 5. 2024

Mnohé indície naznačujú, že Audi s veľkou pompou vletelo na tohtoročný prestupový trh. Andreas Seidl si očividne povedal, že nemecká automobilka bude pánom svojho osudu a začala vo veľkom rokovať s jazdcami. V prípade Nica Hülkenberga zaznamenal nemecký manažér stopercentný úspech, v prípade Carlosa Sainz zatiaľ nie. Podľa niektorých jazykov si Nemci vypočuli od „Chilliho“ definitívne „nie“, ale to rodák z Madridu rezolútne poprel.

Bol to jeho krajan a komentátor televízie DAZN Antonio Lobato, ktorý vo štvrtok vyhlásil, že Sainz nechal Audi za sebou. „Audi a Sauber už čoskoro oznámia, kto doplní Nica Hülkenberga v kokpite tímu v roku 2025. Carlos Sainz sa rozhodol neprijať ponuku a vôbec sa nevyjadril v stanovenom termíne,“ vyhlásil španielsky komentátor na sociálnych sieťach.

V ostatných týždňoch sa objavili špekulácie, podľa ktorých mal španielsky pretekár od Audi časovo ohraničenú ponuku. On sa však odmietol zaviazať do konca apríla a radšej si chcel počkať, ako sa vyvinie situácia na trhu. Podľa niektorých to Audi akceptovalo, ale svoju ponuku nestiahlo, podľa iných doplní Hülkenberga v roku 2025 iný jazdec.

„Nie, nie je to pravda. Nie je na tom ani štipka pravdy,“ vyhlásil Sainz pred novinármi v Miami. „Ako som už povedal predtým, určité veci nezávisia plne odo mňa a musíme si počkať. To však neznamená, že sa dianie celkom zastavilo. Pokračujeme v rozhovoroch a posúvame dopredu, čo môžeme posunúť.“

„Súčasťou toho všetkého je však čakanie. Ako som už povedal viackrát, čakanie je nevyhnutné, aby sa ľudia rozhodli,“ dodal Sainz.

Ako vždy je však kľúčové načasovanie. Audi asi nebude čakať do decembra, kým sa Carlos konečne rozhodne. Nikto mu teda nič negarantuje. „Nie, jediné záruky mám odo mňa samotného. Chcem sa správne rozhodnúť. Aj preto to trvá trochu dlhšie a aj preto chcem vidieť všetky dostupné možnosti, kým urobím nejaké zásadné rozhodnutie,“ vyhlásil Sainz.

„Nicov prestup do Audi dáva dokonalý zmysel pre obe strany. Podľa mňa je to skvelý jazdec a videl som jeho talent. Je to pre nich skvelý podpis a gratulujem im, pretože si v Haase počína skvele,“ dodal španielsky pretekár.

Audi by sme tak nemali vylúčiť. Nezabudnime, že dôležitou súčasťou automobilky je aj jeho otec, ktorý dokáže veľmi úspešne ťahať za nitky. Sainz vyzdvihol úspechy Audi vo svete motoršportu a pripomenul, že aj keby skončil v inom tíme, rozhodne to neznamená, že by nemeckej automobilke neveril.

„Od môjho otca budete počuť len samú chválu na adresu Audi, na ich projekt a ako je presvedčený, že jedného dňa dôjdu vo Formule 1 až na vrchol,“ povedal Sainz. „Keď sa pozriete na projekty Volkswagenu – nezáleží, či hovoríme o Porsche, Audi alebo ďalších –, tak zakaždým dokázali zvíťaziť. Myslím si, že je to veľmi dôležitý klad, ktorý musíte vziať do úvahy.“

„Súčasťou môjho rozhodnutia je však oveľa viac faktorov. Naozaj dúfam, že Audi v budúcnosti dokáže bojovať o víťazstvá, pretože tak by sa do boja na čele dostalo ďalšie auto a ďalšia veľká značka. Prajem im len to najlepšie, aj keď som sa ešte nerozhodol, či sú pre mňa jednou z možností, alebo nie,“ dodal Sainz.