logo F1online.sk

AMuS: Sainz si v Audi zarobí lepšie než v Red Bulle

Carlos Sainz
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 4. 2024

Po Fernandovi Alonsovi si svoju dlhodobú budúcnosť vo Formule 1 zaistil ďalší veterán. Nico Hülkenberg, ktorý sa nie tak dávno obával, či sa vôbec vráti do najvyššej motoristickej triedy, má vo vrecku viacročnú (podľa niektorých zdrojov trojročnú) zmluvu s Audi. Nemecká automobilka robí prvé kroky vo Formule 1 a pokračuje v budovaní svojho ambiciózneho projektu.

Šéf Audi Andreas Seidl má na svojho krajana len tie najkrajšie spomienky, keď obaja vyhrali v roku 2015 legendárnu 24-hodinovku v Le Mans. Aj keď sa hovorilo, že bývalý boss McLarenu má Carlosa Sainza ako prvého na svojom zozname, očividne mal veľký záujem aj o Hülkenberga.

Nemecký magazín Auto Motor und Sport uvádza, že Seidl ho chcel mať v Sauberi už v tomto roku, ale Haas mal v zmluve opciu na jeho služby, ktorú si z pochopiteľných dôvodov uplatnil, aby ho udržal v tíme aj druhý rok. Po tejto sezóne už prestupu nič nebráni.

Najväčšou otázkou nateraz zostáva, čo bude s Carlosom Sainzom? Už to nie je ani tak mediálna špekulácia, ale skôr všeobecne známy fakt, že Audi má o služby španielskeho pretekára veľký záujem. V posledných týždňoch sa pošepkávalo, že Nemci dali Sainzovi ultimátum, aby sa rozhodol do konca apríla. Ak to bola pravda, tento úmysel Seidlovi nevyšiel.

„Pôvodne chceli Španiela dotlačiť, aby podpísal kontrakt čo najrýchlejšie. Teraz sa však rozhodli počkať. Keď Fernando Alonso predĺžil zmluvu s Aston Martinom, situácia na trhu sa stala jasnejšou. S Hülkenbergom pritom majú solídny základ, ktorý znižuje tlak na Audi za vyjednávacím stolom,“ uviedol Auto Motor und Sport.

Sainzove možnosti sa v podstate zredukovali na Red Bull a Mercedes, čo podľa AMuS-u „nie je také atraktívne, ako sa zdá“. V Red Bulle ešte ani nevedia, či miesto po boku Maxa Verstappena bude voľné. „Verstappen pravdepodobne zotrvá minimálne ďalší rok vzhľadom na nedostatok alternatív. Mocenský boj v tíme sa taktiež upokojil. Holanďanovou prioritou je obhajoba titulu,“ píše Auto Motor und Sport.

„Sergio Pérez možno nemá zmluvu na rok 2025, ale Mexičan momentálne zažíva svoju najlepšiu sezónu v Red Bulle. V súčasnosti neexistuje dôvod na jeho nahradenie. A čo viac, s výnimkou Verstappena dostávajú piloti Red Bullu v podstate základné platy s dobrými výkonnostnými bonusmi. Sainz si viac zarobí v Audi, kde nemusí čeliť Verstappenovi,“ uviedol AMuS.