logo F1online.sk

Horner je podľa Rosberga „trochu skúpy“: Sainzovci sa snažia o pár miliónov navyše

Carlos Sainz
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 4. 2024

V tomto roku už podpísali nové zmluvy Charles Leclerc, Lando Norris, Lewis Hamilton a Fernando Alonso. Aj z toho vyplýva, že dianie na prestupovom trhu bolo v roku 2024 značne hektické. Situácia nabrala rýchly spád, ale mnohé zaujímavé otázky naďalej čakajú na svoje rozlúsknutie. Neznáma je stále aj budúcnosť Carlosa Sainza.

Španielsky pretekár zažíva veľmi vydarený úvod sezóny. Ozvali sa mu vraj aj záujemcovia, ktorí sprvu o Carlosovi neuvažovali. O Audi sa hovorí už niekoľko mesiacov a ponuka nemeckej automobilky už nie je považovaná za špekuláciu, ale skôr za všeobecne známy fakt.

V prvom rade vraj Nemci ponúkajú Sainzovi veľmi štedrý plat. Generálny riaditeľ pretekárskeho tímu Audi Andreas Seidl však nechce čakať a niekoľko zdrojov uviedlo, že automobilka chce od Carlosovho tímu odpoveď do konca apríla. Naproti tomu taký Red Bull sa vôbec neponáhľa. Helmut Marko už potvrdil, že prebehli určité rokovania so Sainzom, ale preferovanou voľbou zostáva Sergio Pérez, ak bude pokračovať v týchto výkonoch.

Podľa majstra sveta z roku 2016 Nica Rosberga je však ponuka Red Bullu pravým opakom tej od Audi. „Vieme, že predložili ponuku Carlosovi Sainzovi a ja som videl jeho otca, ako včera hovoril s Christianom Hornerom,“ povedal bývalý pilot Mercedesu pre televíziu Sky, s ktorou sa zúčastnil Veľkej ceny Číny.

„Christian Horner však bol trochu skúpy. Teraz sa z neho snažia dostať ešte pár miliónov navyše,“ dodal Rosberg vo svojom typickom štýle. Konfrontujme si však tieto slová s vyjadreniami ostatných. Spomínaný Helmut Marko už v rozhovore pre rakúske médiá povedal, že Sainz „má na stole veľmi lukratívnu ponuku od Audi“, ktorú vraj „nemôže dorovnať ani prekonať“.

Šéf Red Bullu Christian Horner sa však pred novinármi v Číne tváril, že netuší, o čom hovorí jeho rakúsky kolega. „Nevieme o žiadnej ponuke. Nedostalo sa k nám, čo Audi ponúklo, alebo neponúklo, Carlosovi a nebolo by vhodné, aby sme to komentovali,“ vyhlásil Horner.

„Som si istý, že keby sme my predložili nejakú ponuku, tak by sa nedostala do uší iného tímu. Carlos je zaujímavý tovar na jazdeckom trhu a nepochybne o neho bude mať veľký záujem mnoho tímov. Myslím si, že ich bude hneď niekoľko, ale žiadne čísla neboli zverejnené,“ povedal šéf Red Bullu.

Ešte pred samotným čínskym víkendom však boss Red Bullu nepriamo potvrdil, že Sainz rokoval s Red Bullom a španielsky pretekár prejavil záujem o miesto po boku Maxa Verstappena. „Dá sa predpokladať, že Audi bude na trhu s jazdcami dosť agresívne. Ostatní piloti však majú záujem o miesto v našom tíme. Niekto Carlosovho kalibru chce byť vo víťaznom aute a keďže máme na budúci rok k dispozícii voľnú sedačku, jeho cieľom je nevyhnutne toto miesto,“ vyhlásil Horner.