logo F1online.sk

Piquet radí Sainzovi, aby si vybral Mercedes: V Red Bulle bude za Maxom

Carlos Sainz
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 4. 2024

Jazdecké zloženie pre sezónu 2025 sa nám pomaly tvorí. Najlukratívnejšie miesta sú otvorené v Red Bulle a Mercedese, s ktorými sa najčastejšie spájajú Sergio Pérez, Carlos Sainz a Andrea Kimi Antonelli. Španielsky pretekár celkom určite má na stole ponuku od Audi, ale rozhodol sa čakať. Je zrejmé, že čaká na rozhodnutie Red Bullu a Mercedesu. Trojnásobný majster sveta Nelson Piquet mu však neodporúča prestup do prvej menovanej stajne.

Čo by ste robili na mieste Carlosa Sainza? On sám už vyjadril ľútosť nad tým, že musí opustiť Ferrari. Keby si teda mohol vybrať on, zrejme by si zvolil zotrvanie v červených farbách. Bohužiaľ preňho, zostávajú „len“ Red Bull, Mercedes či Audi. Samozrejme, je otázne, či sa mu podarí dostať do jedného z prvých dvoch menovaných tímov. Keby si však mohol vybrať, podľa trojnásobného majstra sveta Nelsona Piqueta by mala byť voľba jasná.

„Každý považuje Mercedes za lepšiu voľbu, aj keď sú tu jazdci, ktorí si povedia: ‚Dobre, radšej budem končiť druhý v aute ako Red Bull, než jazdiť za Audi alebo Alpine.‘ McLaren nemá pre Sainza voľné miesto, takže to neprichádza do úvahy. Mercedes je však obrovská firma,“ povedal Piquet pre podcast Pelas Pistas.

„Je to jeden z najväčších tímov a pravdepodobne hovoríme o jednej z najväčších štruktúr súčasnosti. Majú tam Tota Wolffa, ktorý chce nadovšetko opäť vyhrávať tituly. Vieme, že tento tím sa skôr či neskôr vráti na vrchol,“ vyhlásil trojnásobný majster sveta.

Ale čo Red Bull? Keby ste boli Carlos Sainz, vybrali by ste si radšej Red Bull, alebo Audi? „Ak som vo Ferrari, nemôžem ísť do Red Bullu, pretože by som končil za Maxom. Radšej pôjdem do Mercedesu. Myslím si, že to skôr dáva zmysel,“ povedal Piquet.