logo F1online.sk

Alonso nechcel hovoriť o rokovaniach s inými tímami: Boli to nevýznamné rozhovory

Fernando Alonso
© LAT Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 4. 2024

Mal Fernando Alonso šancu na prestup do iného tímu? Renomovaný reportér Formuly 1 Mark Hughes tvrdí, že španielsky matador aj Lewis Hamilton sa pokúsili kontaktovať Red Bull so záujmom o miesto po boku Maxa Verstappena, ale boli odmietnutí. Sám Fernando o vyjednávaniach s konkurenciou nechcel hovoriť.

Dvojnásobný majster sveta bude jazdiť v najvyššej motoristickej triede minimálne do svojich 45 rokov. „El Nano“ aj v Číne ukázal, že rozhodne nepatrí do starého železa, jeho ofenzívna jazda a skvelé reflexy ukazujú, že vek by skutočne mohol byť len číslo. Aston Martin mal z pochopiteľných dôvodov eminentný záujem o predĺženie zmluvy a Alonso bol pre tím preferovanou voľbou, ale musel si počkať na rozhodnutie samotného španielskeho pretekára.

Ten po podpise novinárom tvrdil, že si doprial istý čas na rozmyslenie, či zvládne náročné prelety a časové pásma na začiatku sezóny. Nakoniec zistil, že motivácia mu nechýba a chce pokračovať. Prečo si však vybral Aston Martin? Nemal na stole ponuky od iných tímov?

„Hovoriť o tom teraz nedáva zmysel, pretože všetko je uzavreté a ja zostávam s Aston Martinom. Rád by som hovoril len o mojom tíme,“ vyhlásil Alonso pred novinármi v Číne. „Ako som povedal minulý týždeň, prebehli nejaké rozhovory s každým, ako to teraz bežne robia všetci, ale išlo len o nevýznamné diskusie.“

Dohoda so samotným Aston Martinom pritom vraj bola rýchla a jednoduchá. Ak sú pravdivé slová Alonsa o tom, že si chcel vyskúšať náročný začiatok sezóny a dopriať si čas na rozmyslenie, tak to dáva zmysel, keďže obe strany „upiekli“ všetko ešte pred návratom do Európy.

„Skrátka sme si po Japonsku sadli a dospeli k zhode. Dohodu sme uzavreli za jeden alebo dva dni. Bolo to veľmi, veľmi jednoduché,“ vyhlásil Alonso. „Keď bola dohoda na svete, tak sme to oznámili. Naozaj to bolo jednoduchšie, ako sa to mohlo zdať pri pohľade zvonku.“

„Kolovalo množstvo špekulácií, veľa sa hovorilo o rôznych jazdcoch a rôznych tímoch. My sme však k sebe lojálni. Skrátka sme dodržali slovo. Keď sme sa na niečom dohodli a podpísali to, tak sme to verejne oznámili, takže pre nás to bolo oveľa jednoduchšie ako pre iných,“ dodal Fernando.

Súvisiace články