logo F1online.sk

Tretí tréning pre Bottasa, Hamilton takmer kolidoval

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala5. 9. 2020

V treťom tréningu pred Veľkou cenou Talianska zajazdil najrýchlejšie kolo Valtteri Bottas. Lewis Hamilton v prvej trojke chýbal, namiesto neho sa v nej predstavili Carlos Sainz a Lando Norris. McLareny nestratili viac ako tri desatiny sekundy.

Medzi tretím a šiestym miestom to bolo mimoriadne tesné. Norrisa a Verstappena delili len zhruba štyri stotinky sekundy, medzi nimi sa umiestnili Daniel Ricciardo a Lewis Hamilton. Pri takejto vyrovnanosti bude zákryt mimoriadne dôležitý — podľa Mattiu Binotta je ideálne byť za monopostom vpredu so štvor až päťsekundovým odstupom.

Problémy to však bude spôsobovať v treťom sektore pred Parabolicou. Už v treťom tréningu nám nechýbalo veľa a mali by sme na svete kolíziu. Piloti sa pripravovali na svoje ostré kolá, keď do toho skočil Lewis Hamilton vo svojom meranom pokuse. Aby sa im vyhol, musel vybehnúť až na trávnik.

Tímy si tak skutočne vyskúšali, ako to bude zrejme vyzerať v kvalifikácii. Na svoje posledné kolá mali totižto len niečo viac ako dve minútky po skončení červenej fázy, ktorá prerušila jazdy kvôli problémom Daniela Ricciarda.

Austrálčan odstavil svoj monopost pred zákrutou Lesmo 1 kvôli poruche spojenej zrejme s pohonnou jednotkou. Keďže Ricciardo dostal pred víkendom posledné jednotky MGU-H, MGU-K a aj spaľovací motor, v Renaulte by sa mali začať obávať trestov. A pritom to pre Ricciarda vyzeralo tak sľubne — až do červenej vlajky bol na treťom mieste.

Komisári sa už v treťom tréningu činili a vymazali viacero časov. Udržať sa na trati v Parabolice tak bude pre dobrý kvalifikačný výsledok kľúčové.

https://pbs.twimg.com/media/EhJY33wWoAAPsOE?format=jpg&name=medium