logo F1online.sk

Kanada by nám mala sedieť menej, domnieva sa Shovlin

Lewis Hamilton
© Jiří Křenek/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár8. 6. 2023

Mercedes v Španielsku vystrčil rožky. Zatiaľ čo na väčšine predošlých okruhov bol tretím, ba dokonca niekedy až štvrtým najsilnejším celkom, v Barcelone nestačil len na dominantný Red Bull Maxa Verstappena. Fanúšikovia „strieborných šípov“ tak poriadne pookriali. V Kanade však môže dôjsť k trpkému vytriezveniu. Technický riaditeľ tímu Andrew Shovlin totiž naznačuje, že Montreal by mal vyhovovať Mercedesu typologicky menej –  a to o dosť výrazne.

O víťazstvo sa v Španielsku postaral už tradične Max Verstappen, ktorého na pódiu doplnili premiérovo obaja jazdci Mercedesu.

Zdá sa, že tím z Brackley je tak aktuálne druhým najsilnejším celkom na štartovom poli, no zdanie môže klamať.

Formu Mercedesu totižto už o týždeň preverí okruh v Montreale, kde nemecký tím podľa všetkého za nitky ťahať nebude, čo naznačil aj Andrew Shovlin.

„Faktom je, že aktualizovaná verzia monopostu funguje veľmi dobre na okruhoch, akým je Barcelona, ktorá má množstvo vysokorýchlostných sekcií,“ nechal sa počuť 49-ročný Brit.

„Viac sa nám darilo na rýchlych okruhoch a na tratiach, kde predok auta nehrá až takú rolu,“ poznamenal. „Na takýchto podujatiach sme mali skutočne dobrý balans a pretekové tempo.“

„O týždeň sa predstavíme v Montreale, ktorý je typologicky úplne iným okruhom. Je tu viac pomalých zákrut, pomerne veľa roviniek, kde sa ide na plný plyn a ktoré budú pre nás zároveň výzvou.“

„Nemyslíme si, že budeme mať rýchlosť na to, aby sme ponaháňali Red Bull. Sme si vedomí toho, že Kanada bude pre nás pravdepodobne väčšou výzvou ako nedeľňajšie preteky v Barcelone.“

Shovlin očakáva, že Mercedes bude v Kanade približne na úrovni Aston Martinu a Ferrari. Taktiež predikuje, že sa k tejto skupine pripojí pre tentokrát aj Alpine.

„Domnievame sa, že sa to bude väčšmi ponášať na niektoré predchádzajúce preteky, kde sme boli za rovno s Ferrari a Aston Martinom. Teraz to navyše vyzerá tak, že sa táto skupina rozrastie aj o Alpine,“ povedal.

„V Kanade sa však preteká skvelo. Bude to zábava, budeme bojovať a budeme sa z auta usilovať vyžmýkať maximum.“

„Keďže je teraz štartové pole nesmierne vyrovnané, môžete skončiť tak na druhom, ako aj desiatom mieste. Je to len o pár desatinách,“ zakončil Shovlin.

Súvisiace články