logo F1online.sk

Peter Sauber: Na spoluprácu s Audi sa teším a som hrdý

Peter Sauber
© XPB Images/Sauber Media Hub
Tomáš Masár
Tomáš Masár8. 6. 2023

Príbeh tradičnej stajne, ktorá je súčasťou Formuly 1 už dlhých 30 rokov, sa pomaly blíži ku koncu. Sauber od roku 2026 spojí sily s Audi, ktoré ho de facto úplne pohltí. Čo na to hovorí zakladateľ tímu z Hinwilu?

Sauber, v súčasnosti nesúci názov Alfa Romeo, sa v roku 2026 stane továrenským tímom. Spolčí sa totiž s Audi, ktoré má len tie najvyššie ambície.

Napriek tomu, že meno Sauber tak z „efjednotky“ následne úplne vymizne, zakladateľovi stajne to zdá sa, vrásky na čele nerobí. Na spoluprácu s nemeckým výrobcom sa teší a verí, že bude žať úspech.

„Audi bude tretím nemeckým výrobcom v Sauberi. Mal som ich všetky a som na to veľmi hrdý,“ poznamenal Peter Sauber, odkazujúc na Mercedes, BMW a Audi.

„Na Audi sa veľmi teším a dúfam, že spolu budeme úspešní,“ uviedol. „Stále hovorím ´my´, aj keď už v skutočnosti nie som na palube.“

Hoci bude 77-ročný Švajčiar pochopiteľne aj naďalej fandiť Sauberu a neskôr Audi, priznáva, že nie je len fanúšikom tímu, ktorý založil.

„Max Verstappen odvádza skvelú prácu,“ utrúsil Sauber.

„Som ohromený tým, ako rýchlo dokázal ovládnuť svoj temperament a v súčasnosti už získava jeden titul za druhým bez toho, aby urobil jedinú chybu,“ dodal.

Súvisiace články