logo F1online.sk

Gasly: Netuším, kde sa tá rýchlosť zobrala

Pierre Gasly
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala5. 9. 2020

Najväčším prekvapením piatkových tréningov je jednoznačne AlphaTauri. Pierrovi Gaslymu sa podarilo zajazdiť štvrtý najrýchlejší čas, na čo sa po piatku zrejme pozeral s otvorenými ústami. Sám si vraj nevie vysvetliť, prečo bol taký rýchly.

Kým v prvom tréningu obsadil štvrté miesto Daniil Kvjat a Pierre Gasly skončil šiesty, popoludní si pozície vymenili takmer presne. Zrazu bol na štvrtej priečke Gasly a Daniil Kvjat siedmy.

“Bol to s veľkým náskokom najlepší piatok v tejto sezóne,” usmieval sa francúzsky pretekár. “Ráno sme boli na šiestom, popoludní na štvrtom mieste. Musím povedať, že mám z tohto auta dobré pocity. Mohol som naň zatlačiť, podarili sa mi aj nejaké dobré kolá. Cítil som sa pohodlne.”

Pierre Gasly mal v piatok menší problém s tlmičom, kvôli čomu musel predčasne ukončiť svoje dlhé jazdy, no sám to nepovažuje za žiadnu katastrofu. A za katastrofu určite nepovažuje ani fakt, že si nevie vysvetliť svoju rýchlosť — lepšie dumať nad tým, prečo je taký rýchly, ako prečo súperom nestíha.

“V skutočnosti nemám ani poňatia!” odvetil Gasly na otázku, kde sa tá rýchlosť vzala. “Sami sme boli prekvapení, keď sme sa tam hore zbadali. Myslím, že nastavenie, ktoré máme pre Monzu, a teda s veľmi nízkym prítlakom, funguje veľmi dobre. Ešte stále sa môžeme trochu zlepšiť a myslím, že uvidíme aj pár prekvapení. Predovšetkým po stránke nových motorových režimov a toho, čo môžeme v kvalifikácii a v pretekoch nasadiť.”

Netreba sa ale nechať uniesť, tak pokračoval pilot AlphaTauri vzápätí: “Myslím si, že stále by sme mali byť pomerne opatrní. Určite máme za sebou veľmi dobrý piatok, je normálne, že sme pred sobotou sebavedomí, ale je to také tesné, hlavne v kvalifikácii pri jazdách v zákryte, že bude dôležité to urobiť správne.”

“Videli sme, aký bol z toho chaos, a to nie iba v druhom tréningu. Nikto nechce ísť prvý. Tipujem, že v sobotu to bude ešte horšie. Bude to náročné, ale keď príde nedeľa, myslím, že sme pomerne sebavedomí, že budeme mať opäť vzrušujúce preteky,” doplnil.

Súvisiace články