logo F1online.sk

V druhom tréningu opäť vládli Mercedesy, Norris tretí

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes AMG F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 9. 2020

Druhý tréning priniesol veľmi podobný scenár, ako ten prvý. Na čele bez problémov Mercedesy, za nimi medzera dvoch svetov a potom vykúkajú piloti s motormi Hondy a piloti McLarenu, ktorí zatiaľ vyzerajú v Taliansku veľmi dobre.

Valtteri Bottas si vymenil miesto s Lewisom Hamilton a popoludní to bol britský šampión, ktorý zajazdil najrýchlejší čas. Tretí skončil Lando Norris, ten spolu so šiestym Carlosom Sainzom ukázal veľmi dobrú rýchlosť McLarenu. Na sľubné časy z prvého tréningu nadviazali i piloti AlphaTauri. Veľmi rýchly bol opäť Pierre Gasly na štvrtom mieste aj siedmy Daniil Kvjat.

Na opačnej škále je opäť Ferrari, síce ich výsledky zatiaľ nevyzerajú tak zle, ako v Spa, no trápenie jazdcov s červenými monopostmi je viac ako očividné. Leclerc počas tréningu do vysielačky predikoval, že kvalifikácia bude katastrofou. V zákrute Lesmo potom vyletel a roztočil sa Sebastian Vettel. Len pár sekúnd po ňom to v rovnakom mieste ustrelilo aj Leclercovi, ktorý do vysielačky poznamenal, že jeho Ferrari sa veľmi ťažko ovláda.

Formula 1