logo F1online.sk

Tretí tréning poznačil dážď, Verstappen opäť najrýchlejší

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala3. 6. 2023

Posledný tréning na Veľkú cenu Španielska nakoniec nebol taký nabitý, ako by sme očakávali. V okolí Montmeló totiž začalo pršať, čo jazdcom skomplikovalo prípravy na dnešnú kvalifikáciu a nedeľné preteky. Najrýchlejšie časy padali v úvode tréningu, pričom na čele sa usadil Max Verstappen.

Na skutočne suchej trati sa jazdilo len počas prvých minút dnešného tréningu. Tímy si uvedomovali, že dážď sa blíži, a tak všetci okamžite vyrazili na trať vyskúšať zmeny v nastaveniach, pre ktoré sa rozhodli počas noci.

Škrt cez rozpočet im spravil Logan Sargeant, ktorý v poslednej zákrute stratil kontrolu nad svojím autom a vyletel z trate. Po náraze do bariéry zostal jeho monopost nepojazdný a riaditeľstvo pretekov vyvesilo červené vlajky.

Počas prerušenia sa rozpršalo a poradie sa už nemenilo. Na čele tak zostal Max Verstappen s časom 1:13,664 pred Sergiom Pérezom, ktorý zaostal o štvrťsekundy, a Lewisom Hamiltonom so stratou 0,408 s.

Štvrté miesto obsadil Carlos Sainz, ktorého na chvíľu prešetrovali komisári za zablokovanie Nycka de Vriesa. Domáci pretekár sa trestu vyhol.

Fernando Alonso skončil piaty len tesne pred Georgeom Russellom. Veľmi tesné to bolo aj medzi ďalšou dvojičkou Leclerc-Bottas, ktorá si z tretieho tréningu odnáša siedme a ôsme miesto.

V prvej desiatke skončili ešte Cunoda s Norrisom.

Image

Súvisiace články