logo F1online.sk

Hülkenberg chce zlepšiť pretekovú rýchlosť, a to aj na úkor kvalifikačnej

Nico Hülkenberg
© Twitter/Haas
Tomáš Masár
Tomáš Masár9. 6. 2023

Haas zápasí s obdobným problémom ako Ferrari. V sobotu mu to síce vcelku šliape, no v nedeľu už výrazne menej. Body sa však nerozdávajú v kvalifikácii, ale v pretekoch. Dobre si to uvedomuje aj Nico Hülkenberg, ktorý volá po zlepšení pretekového tempa.

Hülkenberg predvádzal v barcelonskej kvalifikácii opäť aj možné-nemožné, no čo z toho, keď v pretekoch klesal poradím ako Titanic ku dnu.

Po štarte z ôsmeho miesta preťal šachovnicovú vlajku až na pätnástom a napriek bojovnému výkonu tak zas a znova nebodoval. Doplatil na vysokú degradáciu pneumatík, pre ktorú musel absolvovať o jednu zastávku v boxoch viac, ako jeho súperi.

„Doplatili sme na veľmi vysokú degradáciu pneumatík,“ povedal Hülkenberg bezprostredne po pretekoch.

„Počas celých pretekov, a rovnako tak hneď po štarte, sa mi pneumatiky okamžite drolili, a to tak predné, ako aj zadné – následkom čoho som sa začal prepadávať.“

„Rozhodli sme sa preto zastaviť skôr, ale tento trend pokračoval aj na stredne tvrdých a tvrdých pneumatikách.“

Barcelona však nebolo výnimkou. Haas doplácal na pneumatiky azda na všetkých doterajších podujatiach.

„Tento trend nás zatiaľ sprevádza v priebehu celého roka,“ priznal 35-ročný pretekár. „Musíme sa poskúsiť vyvážiť to medzi sobotu a nedeľou.“

„Pretože, napriek tomu, že je fajn odjazdiť dobrú kvalifikáciu, vždy to akurát tak vzbudí očakávania a následne v nedeľu dôjde k poklesu – s ktorým nie je také ľahké sa vysporiadať,“ dodal Hulk.