logo F1online.sk

Španielsky minisúboj v prvom tréningu ovládol Sainz

Carlos Sainz
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 5. 2023

Monacký víkend nám začal vo veľkom štýle, tímy a jazdci bojovali s množstvom problémov, dvakrát zaviali červené vlajky a najrýchlejší čas si nakoniec odniesol Carlos Sainz. Pre Ferrari je to dobrý začiatok víkendu, aj keď Charlesovi Leclercovi sa príliš nedarilo.

Mnohí favoriti sa dosť trápili. Max Verstappen sa sťažoval, že jeho monopost prudko naráža do zeme a ani po vykonaní zmien nebol omnoho spokojnejší. S prehrievaním pneumatík sa trápili George Russell alebo Charles Leclerc. Skrátka, bol to taký typicky problematický začiatok v Monaku.

Do víkendu však vykročili správnou nohou španielski pretekári Carlos Sainz a Fernando Alonso. Obaja v závere zviedli drobný minisúboj o post najrýchlejšieho muža prvého tréningu. Úspešnejší bol nakoniec pilot Ferrari, ktorý zdolal druhého Alonsa o tri, tretieho Lewisa Hamiltona dokonca o šesť desatín.

Pre štvrtého Péreza, piateho Leclerca a šiesteho Verstappena to nebol najžiarivejší štart do víkendu a všetci sa dosť trápili, ale ešte majú dosť času to napraviť.

Veľa naprávania majú pred sebou aj mechanici Haasu a Williamsu. V prvom tréningu sa totiž o dve červené vlajky postarali Nico Hülkenberg a Alex Albon. Prvý menovaný trafil v šikane za tunelom vnútorný múr a spôsobil defekt ľavej zadnej pneumatiky, ten druhý to pár minút pred koncom rozbil v Sainte Devote a spôsobil predčasné ukončenie prvého tréningu.

Ani strana garáže patriaca Loganovi Sargeantovi nemôže byť spokojná. Mechanici totiž Američana zrejme pustili na trať s nesprávne pripevneným kolesom, na čo sa komisári ešte dobre pozrú.

FOM